Κοτόσουπα με παντζάρι, σελινόριζα και γογγύλι

ΥΛΙΚΑ

6 μπούτια κοτόπουλου

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδου

3 ντομάτες, κομμένες στα 4

100 γρ. σελινόριζα, σε λεπτές φέτες

1 παντζάρι, σε λεπτά μπαστουνάκια

1 γογγύλι, σε λεπτά μπαστουνάκια

100 γρ. φλωμάρια Λήμνου

3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ φλ. χυμό λεμονιού

20 φύλλα φρέσκου κόλιαντρου

20 φύλλα σέλερι

2 κ.σ. αγουρέλαιο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει καλά. Αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε για 1½ ώρα και σουρώνουμε κρατώντας μόνο τον ζωμό και το κοτόπουλο.

Ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τη σελινόριζα, το παντζάρι και το γογγύλι. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φλωμάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 12 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα. Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, τον χυμό, το κόλιαντρο, το σέλερι και το κρέας. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, περιχύνουμε με το αγουρέλαιο και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk