ΟιPlasticFlowersδημιουργήθηκαν το 2011 στη Θεσσαλονίκη από τον Γιώργο Σαμαρά. Λίγο καιρό αργότερα ο Άγγελος Πασχαλίδης μπήκε και αυτός στο παιχνίδιαπό σχήμα του ενός έγιναν duo. Αν τους ρωτήσει κανείς τι μουσική παίζουν, θα τον παραπέμψουν στην dream pop των 80s.

Πέρυσι, τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν ένα άνοιγμα στο εξωτερικό παίζοντας στο φεστιβάλ SXSW του Ωστιν και κάνοντας περιοδείες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.Από την ίδρυσή τους κι έπειτα κυκλοφορούν τακτικά νέο υλικό (τέσσερα EPs και ισάριθμα singles συνολικά). Στις 3 Μαρτίου κυκλοφορεί μέσω των Crash Symbols (ΗΠΑ) και Inner Ear το πρώτο τους ολοκληρωμένο album που ονομάζεται «Evergreen». «Το “Evergreen” περιλαμβάνει 11 νέα κομμάτια τα οποία και ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε όσο ήμασταν στις ΗΠΑ, με αναλογικό τρόπο, σε κασέτες και μπομπίνες. Κυριαρχούν οι κιθάρες, τα drum machines και οι έντονες μπασογραμμές. Τα synthesizers είναι η μεγάλη μας αγάπη – όσο πιο vintageτόσοκαλύτερα» δηλώνουν οι ίδιοι.

Εμπνεύστηκαν (και αντέγραψαν) σε μεγάλο βαθμό από την αισθητική του Dirty Beaches, ο οποίος τους αρέσει ακόμα πιο πολύ μετά την κυκλοφορία του «Drifters». Αγαπούν πολύ τους Slowdive, καθώς και τους πειραματισμούς των Radio Dept.. Στον δίσκο τους συμμετέχουν οι Keep Shelly in Athens και o θρυλικός αμερικανός ζωγράφος και τραγουδοποιός Εντ Ασκιου. «Μετά την κυκλοφορία θα πραγματοποιήσουμε εμφανίσεις στο εξωτερικό και ένα mini tour στην Ελλάδα τον Μάρτιο. Από τα μέσα του Απριλίου μέχρι και τα τέλη του Μαΐου θα βρεθούμε στην κεντρική Ευρώπη. Επίσης, το SXSW μας περιλαμβάνει και φέτος στο lineup του, ενώ τον Ιούνιο θα παίξουμε και στο Plissken Festival.Τα όνειρα μας αρκετά, κάποια ρεαλιστικά, κάποια όχι. Σίγουρα ευχόμαστε να αντιστραφεί το κλίμα στην Ελλάδα και να μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας ξανά ως κράτος. Θα θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε ως P.F. ώστε με την πάροδο του χρόνου να πετύχουμε ως σχήμα και (ίσως) να κερδίσουμε το εξωτερικό». Αν θελετε να πάρετε μια γεύση ακούστε το υπέροχο «Summertime Pop».