Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Γιαννόπουλο, το ιδρυτικό στέλεχος της «Ρόζα» που υπογράφει τον πρόλογο του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επανήλθε την Πέμπτη με ανακοίνωση «για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον κ. Ν. Γιαννόπουλο, υμνητή του αρχιτρομοκράτη Δ. Κουφοντίνα».

Παράλληλα, παραθέτει βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο Νίκος Γιαννόπουλος να μιλά στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να αποδείξει ότι είναι στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται: «Αντί ο κ. Τσίπρας να βρει το θάρρος να διαγράψει τον υμνητή του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, βρίσκει το θράσος να ψεύδεται και να ισχυρίζεται πως δεν είναι μέλος του κόμματός του.


» Τι φοβάται, τι έχει να κρύψει;


» Και επειδή ο κ. Τσίπρας προσποιείται αμνησία, τού θυμίζουμε την παρουσία και την παρέμβαση του κ. Ν. Γιαννόπουλου σε πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και του αποστέλλουμε το σχετικό ‘βίντεο’».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Για άλλη μια φορά η ΝΔ αποκαλύπτεται θέλοντας να μας γυρίσει στην εποχή του Εμφυλίου. Προσπαθεί να κρυφτεί από τις ανυπολόγιστες ευθύνες της για την εξαθλίωση των πολιτών. Στις επερχόμενες εκλογές θα πάρει την απάντηση που της αξίζει».

(Στο 5:55 η παρέμβαση του Νίκου Γιαννόπουλου)