• Αναζήτηση
 • ΣΥΡΙΖΑ: «Φωτογραφική η διαδικασία για το ξεπούλημα του ΟΛΠ»

  Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση για το θέμα του ΟΛΠ, με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ. Η όλη διαδικασία είναι «φωτογραφική» για να περάσει το λιμάνι στα χέρια της Cosco, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και μετατροπή του σε ιδιωτικό μονοπώλιο. «Οι μάσκες έπεσαν. Η διαδικασία – σκάνδαλο για το ξεπούλημα του ΟΛΠ, αποκαλύπτεται» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για «ξεπουληματίες του ΟΛΠ», μιλούν και οι ΑΝ.ΕΛ.

  Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση για το θέμα του ΟΛΠ, με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ. Η όλη διαδικασία είναι «φωτογραφική» για να περάσει το λιμάνι στα χέρια της Cosco, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και μετατροπή του σε ιδιωτικό μονοπώλιο.

  «Οι μάσκες έπεσαν. Η διαδικασία-σκάνδαλο για το ξεπούλημα του ΟΛΠ, αποκαλύπτεται» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Για «ξεπουληματίες του ΟΛΠ», μιλούν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και αναρωτιούνται «ποια σχόλια ακριβώς, έλαβε υπόψη του το ΤΑΙΠΕΔ, όταν όλοι οι φορείς του Πειραιά, ανεξάρτητα από την πολιτική ή κομματική τοποθέτηση τους, εναντιώνονται με επιχειρήματα στη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης;»

  ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν

  Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, με εκτελεστικό βραχίονα το ΤΑΙΠΕΔ, ξεκινάει τη διαδικασία ξεπουλήματος του ΟΛΠ και την μετατροπή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας σε ιδιωτικό μονοπώλιο, αδιαφορώντας για την εκφρασμένη αντίθεση του συνόλου των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.»

  » Επίσης, αποδεικνύεται, περίτρανα, ότι η δικομματική κυβέρνηση, ακολουθώντας τον ολισθηρό κατήφορο του αυταρχισμού, αρνείται το διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες, απορρίπτοντας το αίτημα ολόκληρης της αντιπολίτευσης, για να γίνει ακρόαση φορέων από τη Βουλή, πριν από την έναρξη της διαδικασίας.»

  » Η δημοσίευση στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, μέσα στη νύχτα, της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ, έρχεται απλά να ενισχύσει τις καταγγελίες των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής, ότι η όλη διαδικασία είναι ‘φωτογραφική’, για να περάσει το λιμάνι στα χέρια της Cosco.»

  » Τα ερωτηματικά τείνουν να γίνουν βεβαιότητα, για το σκανδαλώδη χαρακτήρα της διαδικασίας, επειδή:

  1) Ακόμα και οι ελάχιστες αλλαγές, που έχουν γίνει στην Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, σε σχέση με το κείμενο που είχε έρθει στην Βουλή, όπως μια τροποποίηση στα Κριτήρια Τεχνικής Επάρκειας, ενισχύει την άποψη ότι η διαδικασία είναι ‘φωτογραφική’.

  2) Δεν μπορεί κανένας να μη σταθεί στην παράγραφο 9.4 της σελίδας 17, όπου αναφέρεται ότι ‘όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν εκδοθεί (και όπου προβλέπεται) να έχουν επικυρωθεί, το αργότερο 90 ημέρες, πριν από την ημερομηνία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος’, η οποία εκπνέει στις 28/4/2014.»

  » Δηλαδή, το Ταμείο, αναγνωρίζει ότι κάποιοι μπορούν ήδη να έχουν ξεκινήσει την διαδικασία έκδοσης δικαιολογητικών. Ποιοι είναι αυτοί; Θα μας απαντήσουν;»

  » Τέλος, στην προκήρυξη αποκαλύπτεται ξεκάθαρα, ο εμπαιγμός των κυβερνητικών Βουλευτών απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΛΠ, που διαβεβαίωναν ότι δεν θα θιγούν από την πώληση.»

  » Είναι φανερό, πλέον, ότι οι περίφημες 7 «εγγυήσεις» για τον έλεγχο των τελών στην ακτοπλοΐα, τη διασφάλιση των εργαζόμενων κ.λπ., δεν είναι παρά κάποια σημεία, που θα τεθούν σε διαπραγμάτευση με τον αγοραστή».

  «Οι μάσκες έπεσαν. Η διαδικασία – σκάνδαλο για το ξεπούλημα του ΟΛΠ, αποκαλύπτεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζόμενων, των κοινωνικών φορέων, των κατοίκων της περιοχής του Πειραιά, στο δίκαιο αγώνα για να παραμείνει το λιμάνι υπό δημόσιο έλεγχο. Η κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει, ότι το ξεπούλημα του ΟΛΠ, δεν θα περάσει. Η σύσσωμη αντίσταση του λαού, θα τους ακυρώσει τα καταστροφικά σχέδιά τους. Το λιμάνι του Πειραιά ανήκει και θα μείνει στον λαό» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑΝΕΛ: Το λιμάνι δεν ανήκει στους «ξεπουληματίες»

  «Οι ξεπουληματίες του ΟΛΠ ας έχουν υπόψη τους τα υποβρύχια που γέρνουν. Ο Πειραιάς και το λιμάνι του δεν τους ανήκουν» τονίζει η Μίκα Ιατρίδη, τομεάρχης Ναυτιλίας των Αναξάρτητων Ελλήνων.

  «Αναρωτιέμαι, ποια σχόλια ακριβώς έλαβε υπόψη του το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και ο αρμόδιος Υπουργός από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όταν σχεδόν όλες οι πτέρυγες εκφράστηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ;»

  » Ποια σχόλια ακριβώς, έλαβε υπόψη του το ΤΑΙΠΕΔ, όταν όλοι οι φορείς του Πειραιά, ανεξάρτητα από την πολιτική ή κομματική τοποθέτηση τους, εναντιώνονται με επιχειρήματα στη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης;»

  » Στους ξεπουληματίες του ΟΛΠ, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ένα πράγμα και μόνο. Ότι ούτε αυτοί, ούτε οι πολιτικοί προστάτες τους, εσωτερικού και εξωτερικού, θα είναι εδώ για πάντα» καταλήγει η κυρία Ιατρίδη.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Παραλίες στο μυθικό ροζ… Τα αφτιά του μικροσκοπικού λαγού, «τυλιγμένα» στα ροζ διαμάντια του οίκου Graff, κινούνται ρυθμικά στον ήχο του κινητού. Η... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk