Αίγυπτος: Συνεχίζεται η δίκη 20 δημοσιογράφων του al Jazzera

Επαναλαμβάνεται η δίκη των δημοσιογράφων του al-Jazeera, τους οποίους η Αίγυπτος κατηγορεί «για τρομοκρατία». Οι κατηγορούμενοι παρακολούθησαν τη δίκη μέσα από κλουβιά. Συνολικά, 20 άτομα δικάζονται, οι δώδεκα ερήμην. Η σύλληψη και η δίκη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Επαναλαμβάνεται η δίκη των δημοσιογράφων του al-Jazeera, τους οποίους η Αίγυπτος κατηγορεί «για τρομοκρατία». Οι κατηγορούμενοι παρακολούθησαν τη δίκη μέσα από κλουβιά.

Συνολικά, 20 άτομα δικάζονται, οι δώδεκα ερήμην. Σύμφωνα με το al-Jazeera εννέα από τους κατηγορουμένους ανήκουν στο προσωπικό του.

Ένας από τους κατηγορουμένους ζήτησε από τον δικαστή να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, προκειμένου να λάβει ιατρική φροντίδα, καθώς ο ώμος του είναι σπασμένος εδώ και δέκα εβδομάδες.

Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για συμμετοχή ή παροχή βοήθειας σε «τρομοκρατική οργάνωση» -αναφορά στη Μουσουλμανική Αδελφότητα- και «διασπορά ψευδών ειδήσεων για να παρουσιάσουν τη χώρα βυθισμένη σε εμφύλιο πόλεμο».

Τέσσερις από τους δημοσιογράφους είναι δυτικοί υπήκοοι (δύο Βρετανοί, ένας Αυστραλός, μία Ολλανδή).

Η σύλληψη και η δίκη των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk