Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε σήμερα ότι η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ για την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος για τις σεζόν 2013 -2016 στην κυπριακή Media Goal Ltd είναι παράνομη!

Πιο συγκεκριμένα, στην υπ’ αριθμ. 731/2014 απόφασή του το δικαστήριο αναγνωρίζει ως απολύτως άκυρη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ με την οποία παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος για την τριετία 2013-2016 στην κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων Media Goal Ltd.

Η Forthnet από την πλευρά της ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι είχε επανειλημμένως καταγγείλει την απόφαση της ΕΠΟ να αναθέσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας στην κυπριακή εταιρεία Media Goal Ltd., παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το άρθρο 84 του Ν. 2725/1999 η ΕΠΟ επιτρέπεται να παραχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα που χειρίζεται μόνο σε νόμιμους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Επιπροσθέτως, η Forthnet επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι «για το ανωτέρω θέμα αλλά και για προηγούμενη αντίστοιχη παραχώρηση υφίσταται σε εξέλιξη έρευνα των εισαγγελικών Αρχών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων».

Όπως είναι φυσικό και μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις, η ΕΠΟ θα πρέπει να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα, αφού οι μεταδόσεις κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα.