Σύσκεψη για την συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά

Ένα από τα στοιχήματα που φιλοδοξούν να κερδίσουν το ερχόμενο καλοκαίρι το υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό, ο δήμος Πειραιά αλλά και η Τροχαία είναι η διευκόλυνση των εκδρομέων που θα ταξιδέψουν από το μεγάλο λιμάνι προς τα ελληνικά νησιά.

Ένα από τα στοιχήματα που φιλοδοξούν να κερδίσουν το ερχόμενο καλοκαίρι το υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό, ο δήμος Πειραιά αλλά και η Τροχαία είναι η διευκόλυνση των εκδρομέων που θα ταξιδέψουν από το μεγάλο λιμάνι προς τα ελληνικά νησιά.

Σημειώνεται ότι δεν είναι λίγοι στον Πειραιά εκείνοι που είδαν με προβληματισμό τις πρόσφατες κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της πόλης, λέγοντας ότι τα προβλήματα θα φανούν το καλοκαίρι που θα αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση στους δρόμους από τους ταξιδιώτες που θα κινούνται από και προς το λιμάνι. Πάντως και τα προηγούμενα χρόνια ιδιαίτερα τις ώρες αναχώρησης πλοίων κυρίως προς Κυκλάδες παρατηρούνταν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους γύρω από το λιμάνι.
Για τη συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού εν όψει της θερινής περιόδου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «σκοπός της σύσκεψης ήταν η βελτίωση του συντονισμού, η διαπίστωση προβλημάτων, καθώς και η κατάθεση προτάσεων απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εύρυθμη συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, εν’ όψει της θερινής περιόδου».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «συζητήθηκαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά, με αφορμή την έλευση του τραμ στην πόλη και του μετρό, καθώς και οι επιπτώσεις που θα έχουν στον κυκλοφοριακό χάρτη. Παράλληλα, επίκεντρο της συζήτησης υπήρξε η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες της κρουαζιέρας, χρήστες της ακτοπλοΐας και η μεγιστοποίηση του οφέλους για την εθνική οικονομία και την πόλη του Πειραιά, από τις τουριστικές αφίξεις».

Στην τοποθέτηση του ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι σκοπός της σύσκεψης που γίνεται νωρίτερα από ότι συνηθίζεται είναι να συζητηθεί εγκαίρως το θέμα της συγκοινωνιακής λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά «εν’ όψει της κρίσιμης για τη χώρα θερινής περιόδου».
Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η διαπίστωση των προβλημάτων και η αντιμετώπιση τους εγκαίρως, ώστε το υπουργείο «να μην έρχεται ετεροχρονισμένα και εν μέσω τουριστικής περιόδου, αντιμέτωπο με αυτά» ζητώντας, παράλληλα για τον λόγο αυτό, την εγρήγορση όλων των φορέων.
Παράλληλα ο κ. Βαρβιτσιώτης έθεσε ως βασικό στόχο την ετοιμότητα και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων εν όψει της τουριστικής περιόδου «καθώς τα έσοδα από τον τουρισμό είναι ζωτικά για την εθνική προσπάθεια». Και συμπλήρωσε: «Θέλω να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και τουριστών σε ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα».

Κλείνοντας, ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου ώστε να εξωραϊστεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της πόλης περιφερειακά του λιμανιού, «καθώς τη διασχίζουν 12 εκατομμύρια επισκέπτες που αποτελούν και δυνητικά «πελάτες» της…Η εικόνα του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί μέρος της μεγάλης εικόνας της πόλης».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος του Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου, Αθανάσιος Μπούσιος και Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο εκπρόσωπος των μετόχων, εκτελεστικό μέλος και αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου ΟΛΠ Παναγιώτης Πετρουλής, ο Διευθυντής ΟΛΠ Σταύρος Χατζάκος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πειραιά Σπυρίδων Λάσκος, ο Προϊστάμενος Τελωνειακής Περιφέρειας Αττικής Απόστολος Τσιγκάκος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διαμαντής Κρασσανάκης, ο Πρόεδρος Συνδικάτου Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο Πρόεδρος HATTA Λύσσανδρος Τσιλίδης, και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Γεώργιος Σαρρηγιάννης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk