Στην εισαγγελέα διαφθοράς η μήνυση ΓΣΕΒΕΕ στον ΟΑΕΔ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ.Καββαθάς, σχετικά με τη μη απόδοση στον ΟΑΕΔ περίπου 100 εκατ. ευρώ, που έχουν εισπραχθεί από όλους τους ασφαλισμένους και απασχολούμενους που ανήκουν στον ασφαλιστικό οργανισμό ΟΑΕΕ.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που κατέθεσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, σχετικά με τη μη απόδοση στον ΟΑΕΔ περίπου 100 εκατ. ευρώ, που έχουν εισπραχθεί από όλους τους ασφαλισμένους και απασχολούμενους που ανήκουν στον ασφαλιστικό οργανισμό ΟΑΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς υπογραμμίζει στη μηνυτήρια αναφορά του ότι «από 1.8.2011 είχε θεσπιστεί μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ, που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι των ταμείων για τον ΟΑΕΔ στον ειδικό λογαριασμό ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων που είχαν μείνει άνεργοι», όμως ο ΟΑΕΕ, «ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2013 είχε συγκεντρώσει 110.991.100 ευρώ απέδωσε στον ΟΑΕΔ μόνο το ποσό των 12.739.703,20 ευρώ».

Τέλος, η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί να διερευνηθούν εάν υπάρχουν τυχόν ευθύνες και σε καταφατική απάντηση, να αποδοθούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk