Συνεχίζεται η πολυετής εκκρεμότητα διορισμού και πρόσληψης των επιτυχόντων στις προκηρύξεις 8Κ και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ. Πάντως και στο πλαίσιο της υποσχεσιολογίας που διαμορφώνει το προεκλογικό κλίμα επιταχύνονται οι διαδικασίες για να τοποθετηθούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι εναπομείναντες μη διορισθέντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008 αλλά και να αποκατασταθούν σε φορέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι απολυθέντες επιτυχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 (Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας). Έτσι, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να βρει τρόπους ώστε να απορροφηθεί ένας αριθμός επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, που παραμένουν αδιόριστοι.
Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα στελεχώσουν 353 επιτυχόντες των κατηγοριών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) της υπ’ αριθμ. 9Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Όμως η πρόσληψή τους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του διορισμού όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού της υπ’ αριθμ. 8Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ στις κενές οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Αυτό αναφέρεται στην απόφαση την οποία υπέγραψε στις 21 Φεβρουαρίου -αναρτήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στην ιστοσελίδα της Διαύγειας- ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορά τους 353 διοριστέους ΤΕ και ΔΕ της 9Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ οι οποίοι επαναπροσλαμβάνονται, κατόπιν της απόλυσής τους, σε συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις.
Η υπουργική απόφαση αναφέρει:
«Αποφασίζουμε την κατανομή στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να στελεχωθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν.4210/2013, τριακοσίων πενήντα τριών (353) διοριστέων των κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ της 9Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ οι οποίοι επαναπροσλαμβάνονται κατόπιν της απόλυσης τους σε συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις.
»Η πρόσληψη των ανωτέρω θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του διορισμού όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού της υπ’ αριθμ. 8Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ στις κενές οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».