Να αντιστρέψουν πλήρως το κλίμα στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθηναίων θα επιχειρήσουν στις 74 ημέρες που απομένουν έως τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 Μαΐου οι εκλεκτοί της ΝΔ, κ.κ. Γ. Κουμουτσάκος και Αρ. Σπηλιωτόπουλος.
Ο μεν κ. Κουμουτσάκος στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας (Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς, αλλά και το πάλαι ποτέ Υπόλοιπο), ο δε κ. Σπηλιωτόπουλος στον πρώτο δήμο της επικράτειας θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα υφιστάμενα δεδομένα και να διαμορφώσουν συνθήκες νίκης.
Στα γραφεία της ΝΔ επί της Λεωφ. Συγγρού έγινε το απόγευμα της Τετάρτης διευρυμένη σύσκεψη για να χαράξουν στρατηγική και να υπάρξει πλήρης κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και συστράτευση βουλευτών, υπουργών και στελεχών.
Το σαφές μήνυμα να στηρίξουν όλοι άμεσα, ενεργά και χωρίς αστερίσκους τις υποψηφιότητες του κόμματος στον Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, δύο μάχες που μόνο εύκολες δεν είναι και ήδη συναντούν πολλά προβλήματα εκ των έσω, ενώ οι δύο υποψήφιοι έχουν να κερδίσουν και τη μάχη με τον χρόνο.
Η πολιτική ατμόσφαιρα είναι βαριά για τη ΝΔ και χρειάζεται, όπως παραδέχονται κορυφαίοι υπουργοί, να καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και σε επικοινωνιακό και σε πολιτικό πεδίο για να αλλάξει το κλίμα και να ενισχυθούν σημαντικά οι υποψηφιότητες των κ.κ. Κουμουτσάκου και Σπηλιωτόπουλου.
Και αυτό διότι όσο και να μην έχουν δοθεί κομματικά χρίσματα, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να υπερκεράσουν και τον αρνητισμό τμήματος των ψηφοφόρων έναντι της κυβέρνησης, την οποία η αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να ταυτίσει με τους κ.κ. Κουμουτσάκο και Σπηλιωτόπουλο.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος συναντά περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τον κ. Κουμουτσάκο, διότι έχει απέναντί του τον «αντάρτη» κ. Ν. Κακλαμάνη, ενώ παραμένει σε ισχύ και η απροθυμία ή αδιαφορία ορισμένων πολιτικών γραφείων να στηρίξουν τον υποψήφιο της ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίων.
Πάντως, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι αισιόδοξος και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θα καταφέρει να κερδίσει τον δήμο, ενώ επιμένει να λέει, αγνοώντας τον νυν δήμαρχο κ. Γ. Καμίνη, ότι ο βασικός του αντίπαλος είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Η κατάσταση είναι καλύτερη για τον κ. Κουμουτσάκο υπό την έννοια ότι δεν έχει απέναντί του «αντάρτικη» υποψηφιότητα και θεωρεί ότι το κλίμα σιγά-σιγά βελτιώνεται σημαντικά. Ο ίδιος επιμένει ότι έχει ξεπεραστεί το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» και πως η μάχη θα κριθεί στο ποιος είναι αποτελεσματικός ή μη αποτελεσματικός.
Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο κ. Κουμουτσάκος που μιλάει για «Νέα Αρχή» σχηματοποιείται με τα αρκτικόλεξα «ΔΑΔΑΣ», δηλαδή «δουλειά, ανάπτυξη, διαφάνεια, αλληλεγγύη και συνοχή» και τονίζει ότι οι περιφέρειες από εδώ και πέρα έχουν να διαχειριστούν το ΕΣΠΑ και αποτελούν «πολυεργαλείο».
Ο κ. Κουμουτσάκος δεν αρνείται την κομματική του ταυτότητα και το γεγονός ότι αποτελεί μέλος της ΝΔ, αλλά τονίζει ότι η εποχή και οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα κόμματα και πως οι κομματικοί μηχανισμοί δεν έχουν την επιρροή που είχαν παλαιότερα.

Δημοσιεύτηκε στο Helios Plus στις 5 Μαρτίου 2014

HeliosPlus