Μπαρόζο: Στην Αθήνα το Σάββατο ο πρόεδρος της Κομισιόν

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα η Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ (ΕτΠ).

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγες μέρες πριν από το εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στόχος της Διάσκεψης Κορυφής, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, είναι να προβεί σε απολογισμό των προσπαθειών που καταβάλλονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για μια οικονομική ανάκαμψη με δημιουργία θέσεων εργασίας. Θα περιλαμβάνει επίσης μια υψηλού επιπέδου συζήτηση με Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες για τις ευρωεκλογές του 2014.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος πάνω από 800 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Επιτροπής των Περιφερειών και των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών κοινοβουλίων και συμβουλίων, παράγοντες της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι ενώσεων και εμπειρογνώμονες από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Διάσκεψη θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, με μια συνάντηση με θέμα τη στρατηγική της Ευρώπης για την ανάπτυξη και την απασχόληση από τοπική και περιφερειακή σκοπιά. Η δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης, το Σάββατο 8 Μαρτίου, περιλαμβάνει συζήτηση για τις επικείμενες ευρωεκλογές, το μέλλον της ΕΕ και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της.

Η διοργάνωση της Διάσκεψης Κορυφής υποστηρίζεται από την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, το Γραφείο Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Η διάσκεψη θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk