«Το δημοσιονομικό κενό έχει κλείσει, διαφωνία υπάρχει στα διαρθρωτικά μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση «θα πάει στο Εurogroup με κλεισμένο το πακέτο».

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, τόνισε ακόμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες από τη στιγμή που ο Μάριο Ντράγκι έχει πει ότι θα δεχθεί την έκθεση της ΤτΕ, η οποία είναι επικυρωμένη από τρεις οίκους. «Έχει τελειώσει το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις ενστάσεις του ΔΝΤ στο θέμα, ανέφερε ότι το Ταμείο δεν έχει εκτιμήσει σωστά την εντυπωσιακή αλλαγή της Ελλάδας στο τελευταίο διάστημα, όπως ότι τα σπρεντ έχουν πέσει σε επίπεδα προς της κρίσης και την αλλαγή στο επενδυτικό κλίμα.

Αναφερόμενος σε θέματα απασχόλησης εξέφρασε την άποψη ότι με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα γίνονται προσλήψεις ευκολότερα.

«Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που έχει ζητήσει ομαδικές απολύσεις, γιατί να επιβληθεί κάτι που δεν ζητάει κανένας;» αναρωτήθηκε.

Για το 5ευρο δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα για τη συνταγογράφηση, «αλλά θα δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου την κίνηση των ασθενών και ποιες οι ανάγκες όσον αφορά το ΠΕΔΥ».

Αναφερόμενος στις κάλπες του Μαΐου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

«Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός στις διεκδικήσεις του στα επαγγελματικά fora. Θα είναι καλύτερος περιφερειάρχης ανέφερε. Είναι ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα διεκδικεί αποτελεσματικά» σχολίασε.

«Βάλαμε κάποιες προδιαγραφές» δήλωσε τόσο για τον Γιάννη Σγουρό όσο και για τον Γιώργο Καμίνη, εξηγώντας γιατί δεν στηρίχθηκαν από τη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασε ότι θα είναι η έκπληξη των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα.