Κατά των κυρώσεων στη Μόσχα τάσσεται η Αθήνα

Κατά των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας και υπέρ ψύχραιμης αντιμετώπισης και διαλόγου ώστε να βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην κρίση της Ουκρανίας τάχθηκε ο Ευ.Βενιζέλος. Η Αθήνα επιθυμεί να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους τόσο με τις Βρυξέλλες και τη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση, όσο και με τη Μόσχα και επιχειρεί μια άσκηση ισορροπίας.

Κατά των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας και υπέρ ψύχραιμης αντιμετώπισης και διαλόγου ώστε να βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην κρίση της Ουκρανίας τάχθηκε ο Ευ.Βενιζέλος.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, η Αθήνα επιθυμεί να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους τόσο με τις Βρυξέλλες και τη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση, όσο και με τη Μόσχα και επιχειρεί μια άσκηση ισορροπίας, εν όψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, στο οποίο έχει προσκληθεί και ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογράμμισε ωστόσο ότι η Αθήνα επιθυμεί να έχει -και έχει- ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο ομόλογό του το απόγευμα της Κυριακής, λίγο πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Έτσι, η Αθήνα ζητά «πάση θυσία να αποφευχθούν συνθήκες Ψυχρού Πολέμου και κλιμάκωσης», ενώ αντιδρά σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις -στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επισημαίνεται ότι αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση από πλευράς Μόσχας θα διακοπεί ο διάλογος για την απελευθέρωση των θεωρήσεων (βίζα)- καθώς το ζήτημα αφορά άμεσα την Ελλάδα λόγω του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk