Ο αιγύπτιος επιχειρηματίας Σαμίχ Σαουίρις εισβάλλει στον FTI

Μερίδιο στον τέταρτο μεγαλύτερο Tour Operator της Γερμανίας, FTI, αναλαμβάνει ο αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας κ. Σαμίχ Σαουίρις, «εισβάλλοντας» στο γερμανική τουριστική βιομηχανία. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και βασικός μέτοχος της Orascom Development Holding AG κ. Σαουίρις θα αναλάβει ένα μερίδιο μεταξύ 25% και 35% του FTI GROUP κατόπιν σχετικών εγκρίσεων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μη γνωστοποιηθεί καμία πληροφορία σχετικά με την τιμή αγοράς.

Μερίδιο στον τέταρτο μεγαλύτερο Tour Operator της Γερμανίας, FTI, αναλαμβάνει ο αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας κ. Σαμίχ Σαουίρις, «εισβάλλοντας» στο γερμανική τουριστική βιομηχανία. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και βασικός μέτοχος της Orascom Development Holding AG κ. Σαουίρις θα αναλάβει ένα μερίδιο μεταξύ 25% και 35% του FTI GROUP κατόπιν σχετικών εγκρίσεων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μη γνωστοποιηθεί καμία πληροφορία σχετικά με την τιμή αγοράς.

«Επωφελούμαστε από την επιπλέον ξενοδοχειακή διαθεσιμότητα που μας προσφέρει η Orascom Development. Με την αύξηση της διαθεσιμότητας θα εστιάσουμε σε ξενοδοχεία αναψυχής, καθώς η Orascom δίνει πάντα έμφαση στο τομέα των ξενοδοχείων πολυτελείας τεσσάρων και πέντε αστέρων», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του FTI GROUP κ. Ντίτμαρ Γκουντζ.

Επίσης ο Σαουίρις επενδύει στο RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH στο Burghausen, αποκτώντας πλειοψηφικό ποσοστό 74,9% της RT/Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ, η οποία μέχρι τώρα ήταν 100% θυγατρική της VR meine Raiffeisenbank. Το υπόλοιπο 25,1% θα μείνει στη VR meine Raiffeisenbank. «Στοχεύουμε σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία», εξηγεί ο Σαουίρις.

Η ODH και η FTI GROUP διαθέτουν ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών μονάδων. Η θυγατρική της FTI GROUP, Meeting Point International, δραστηριοποιείται σε 20 χώρες και 59 προορισμούς σε όλο τον κόσμο (μέχρι το τέλος του 2014) ως Destination Management Company. Ως Tour Operator, το FTI GROUP και το RT/Raiffeisen Touristik Group συμβάλλουν με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και όπως δηλώνει ο κύριος Γκουντζ «αυτό εξασφαλίζει ότι μπορούμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ταξιδιού – από την κράτηση, τη διαμονή και την εξυπηρέτηση των πελατών. Λόγω των αναρίθμητων διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων που υπάρχουν στην αγορά, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε δίχως να διαθέτουμε ιδιόκτητη αεροπορική εταιρία».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της VR meine Raiffeisenbank αποφάσισε αυτό το στρατηγικό βήμα, υπό το φως των νέων αυστηρών τραπεζικών κανονισμών που οι τράπεζες πρέπει να τηρούν κατά την ανάληψη άλλων δραστηριοτήτων εκτός των βασικών τους. «Με το νέο πλειοψηφικό μέτοχο, πετύχαμε την εκπλήρωση των διατυπώσεων της εποπτείας των τραπεζών, καθώς και την εξασφάλιση των επιχειρήσεων του τουρισμού μας με έδρα στο Burghausen», λέει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του VR meine Raiffeisenbank Altötting-Mühldorf κ. Βόλφγκανκ Αλτμίλερ. Για τον κύριο μέτοχο και διεθνή διαχειριστή ξενοδοχειακών μονάδων και ανάπτυξης οι τομείς δράσης του διευρύνονται. Το RT/Raiffeisen Touristik Group είναι ένας ισχυρός εταίρος, προκειμένου να ενταχθεί στο γερμανικό δίκτυο τουριστικών γραφείων, ενώ ταυτόχρονα εισέρχεται και στον τομέα των Tour Operators. «Με τις επενδύσεις μου στην FTI GROUP, έχω βρει δύο παίκτες οι οποίοι αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα στις δραστηριότητές μου», δήλωσε ο κ. Σαουίρις.

Ο 57χρονος Σαμίχ Σαουίρις σπούδασε μηχανικός οικονομίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και είναι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Orascom Development Holding AG (ODH) που εδρεύει στο Altdorf της Ελβετίας. Η ODH είναι μία από της κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρίες και διαχειριστές ξενοδοχειακών μονάδων με περισσότερα από 35 ξενοδοχεία (πάνω από 8.000 δωμάτια), εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα, καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής, όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, εμπορικά καταστήματα και σχολεία.

Η ODH δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο, στο Ομάν, στο Μαυροβούνιο, στην Μαυριτανία, την UAW, στην Ιορδανία, το Μαρόκο και την Αγγλία. Στην Ελβετία η ODH κατέχει το 49% του κεντρικού project «Andermatt Swiss Alps». Επιπλέον, έχει σημαντικές επενδύσεις με την εταιρία Orascom Construction Industries (NL), έναν παγκόσμιο προμηθευτή χημικών ουσιών, ανάδοχο μηχανολογικών και κατασκευαστικών έργων. καθώς και την Lafarge (F), που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή τσιμέντου και δομικών υλικών. Για την «αφοσίωσή» του στην Ελβετία, η ελβετική οικονομική εφημερίδα «Handelszeitung» τον επέλεξε ως «Επιχειρηματία της Χρονιάς».

Η FTI GROUP είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος Tour Operator στη Γερμανία. Στο FTI GROUP ανήκουν το FTI Touristik, όπως και ο Last Minute-Tour Operator 5vorFlug, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων (rental car broker) driveFTI, η ιστοσελίδα www.fly.de, ο μεγαλύτερος γερμανόφωνος Τour Οperator LAL Sprachreisen, η Meeting Point International (Destination Management Company) και ο Tour Operator προώθησης προϊόντων BigXtra. Tο FTI Ticketshop είναι υπεύθυνο για τις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων γραμμής ενώ η FTI Cruises αντιπροσωπεύει την επιχείρηση κρουαζιέρας με τη «ναυαρχίδα» MS BERLIN. Η FTI GROUP έχει ενοποιήσει το franchise σύστημα της στην 100% θυγατρική Touristik Vertriebsgesellschaft mbH (TVG).

Επιπλέον, σημαντική πηγή πωλήσεων είναι το τηλεοπτικό κανάλι ταξιδίων sonnenklar.TV και ο βρετανικός online-προμηθευτής-B2B ξενοδοχειακών κρατήσεων, Youtravel. Στην Αυστρία η FTI αντιπροσωπεύεται με θυγατρικό υποκατάστημα στην πόλη Linz, ενώ η έδρα της FTI Touristik AG βρίσκεται στη Βασιλεία της Ελβετίας. Από το 2012, ο γαλλικός Tour Operator FTI Voyages ανήκει στην FTI GROUP. Η κέντρο εξυπηρέτησης erf24 και travianet διαχειρίζεται κρατήσεις της FTI GROUP και εξωτερικών πελατών. Σε όλη τη Γερμανία γύρω στα 10.000 γραφεία ταξιδίων πουλάνε τα προϊόντα της FTI. Με κεντρικά γραφεία στο Μόναχο, η FTI GROUP απασχολεί μαζί με τις θυγατρικές εταιρίες περίπου 3.500 άτομα παγκοσμίως και επιτυγχάνει πωλήσεις της τάξεως των 2,1 δις ευρώ, στο οικονομικό έτος 2012/13.

Το δίκτυο τουρισμού της RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH είναι πολύ ευρύ. Από τουριστικά πρακτορεία έως ενώσεις και Tour Operator – πολυάριθμες τουριστικές επιχειρήσεις ανήκουν στην επιχείρηση της Ανω Βαυαρίας με ποσοστό 100% ή εν μέρει. Μεταξύ αυτών, είναι η Windrose Finest Travel ΕΠΕ, η Raiffeisen Vertriebs ΕΠΕ, η Air Travel Reiseservice ΕΠΕ, και η RV Touristik ΕΠΕ η οποία ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο RT/Raiffeisen Touristk Group. H εταιρεία από το Burghausen κατέχει εταιρικά μερίδια στην Aerticket A.E., Explorer Fernreisen ΕΠΕ, RT Reisen και στο FTI σαν ετερόρρυθμος εταίρος. Το σημείο εστίασης βρίσκεται στην κατανομή των πρακτορείων.

Πάνω από 7.000 πρακτορεία εταίροι στη Γερμανία, Αυστρία και στις Κάτω Χώρες συνδέονται με την εταιρεία σαν συνεργαζόμενα ή franchise ταξιδιωτικά γραφεία. Εταιρείες όπως το rt Reisen, Reiseland, Lufthansa City Center, sonnenklar, Flugbörse και Thomas Cook είναι μεταξύ αυτών. Περίπου 250 πρακτορεία στη Γερμανία έχουν το δικό τους σύστημα διαχείρισης. Τα συνεργαζόμενα πρακτορεία RTK, επίσης μέρος του RT/Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πωλήσεων ταξιδίων στη Γερμανία και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, με 3.500 ανεξάρτητους εταίρους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk