ΚΕΠΕ: Μειώθηκε ο «δείκτης φόβου» για την ελληνική οικονομία

Σημαντική μείωση, πλησιάζοντας τα επίπεδα προ κρίσης, καταγράφει ο «δείκτης φόβου», που δείχνει το βαθμό εμπιστοσύνης εγχώριων και ξένων επενδυτών στην οικονομία. Η εξέλιξη αυτή, εξηγεί ο επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ, αντανακλά πλήρως τις θετικές εξελίξεις, όπως αποτυπώνονται σε μια σειρά οικονομικών δεικτών. Οι επενδυτές προεξοφλούν θετικές προοπτικές για την οικονομία, τόνισε ο Ν.Μηταράκης, προσθέτοντας ότι πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι η οικονομία ξεφεύγει από τον κύκλο ύφεσης.

Σημαντική υποχώρηση, πλησιάζοντας τα επίπεδα προ κρίσης, καταγράφει ο «δείκτης φόβου», που δείχνει το βαθμό εμπιστοσύνης ή αβεβαιότητας των εγχώριων και ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

Η εξέλιξη αυτή, εξήγησε ο επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ, καθηγητής κ. Νικόλαος Φίλιππας, αντανακλά πλήρως τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, όπως αποτυπώνονται σε μια σειρά δεικτών, όπως είναι η πορεία του Γενικού Δείκτη του ΧΑ, το spread των 10ετών ομολόγων και οι δείκτες οικονομικού κλίματος της Κομισιόν.

Οι επενδυτές προεξοφλούν θετικές εξελίξεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία, τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, προσθέτοντας ότι «πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία ξεφεύγει από τον κύκλο ύφεσης και τα καλύτερα είναι πλέον μπροστά μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk