Η αμυντική βιομηχανία μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία

Τις προτάσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), για την ανάπτυξη της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) και την ουσιαστική συμβολή που μπορεί να έχει για την ανάπτυξη της Εθνικής Άμυνας και της Εθνικής Οικονομίας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ, κ. Τάσος Ροζολής, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον ΣΕΚΠΥ, η ΕΑΒΙ παρά τα όποια προβλήματα και τη σκληρή κριτική που δέχθηκε στο παρελθόν, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας. Έτσι ο ΣΕΚΠΥ δηλώνει παρόν και προτείνει λύσεις εξωστρέφειας και ανάπτυξης, μέσω της της αξιοποίηση των κονδυλίων που υπάρχουν απο τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και μέσω μιας επικοδομητικής συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με σκοπό να ενδυναμώσει την ΕΑΒΙ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Ροζολής, «Με την αξιοποίηση των παγωμένων κονδυλίων από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που υπερβαίνουν τα 300-400 εκατομμύρια ευρώ, με την ενεργοποίηση των 100 και πλέον παραγωγικών εταιρειών του χώρου που απασχολούν πάνω απο 10.000 υψηλά καταρτισμένους εργαζομένους, καθώς με τη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, θα καταφέρουμε να μετατρέψουμε την ΕΑΒΙ σε έναν ‘πολλαπλασιαστή ισχύος’ για την εθνική άμυνα και την οικονομία».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ΣΕΚΠΥ ενημέρωσε αναλυτικά τα ΜΜΕ για τις Ελληνικές εταιρείες που παράγουν και εξάγουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και παρέθεσε σειρά παραδειγμάτων. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα υποβρύχια της Γερμανίας και άλλων 15 χωρών μαζί με τα πυρηνικά υποβρύχια της Γαλλίας τα οποία χρησιμοποιούν μπαταρίες που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, τις Ένοπλες Δυνάμεις χωρών όπως η Σουηδία που αγοράζουν οπτικά απο τις Ελληνικές εταιρείες, το Πολεμικό Ναυτικό ξένων χωρών που χρησιμοποιεί συστήματα Ελληνικών εταιρειών, τα αεροσκάφη 4ης γενιάς που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα κατασκευασμένα στη χώρα μας και ο στρατός των ΗΠΑ που προμηθεύεται πυρομαχικά απο Ελληνική εταιρεία.
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν και οι Διευθυντές εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας και μέλη του ΣΕΚΠΥ συμπεριλαμβανομένων της ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΑΚΜΩΝ, ΑΛΤΕΚ, ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, GLASSART, THEON, ISI, VIPPON.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk