Δ. Παπαδημούλης: «Διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ποινικά κολάσιμες πράξεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής»

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για το «Ποτάμι», τις εκλογές στον ΔΣΑ και την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το «Ποτάμι», τις εκλογές στον ΔΣΑ και την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.{{{ audio1 }}}

Για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

«Έχω διαβάσει πάρα πολλά ρεπορτάζ ακόμη και πριν από τη συνεδρίαση, τα οποία όχι μόνο δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά τη διαστρέβλωναν. Ότι θα καταψηφίζαμε την πρόταση και θα κάναμε έγκλημα και ξεφτίλα, όπως έγραφε το φιλοσαμαρικό Antinews και άλλα site. Αυτό που κάναμε χθες είναι να επαναβεβαιώσουμε τα εξής: πρώτον, ότι εμείς, που εξαρχής ζητούσαμε να αντιμετωπιστούν αυστηρά οι ποινικά κολάσιμες πράξεις της Χρυσής Αυγής, αποφασίσαμε να διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη να το κάνει, υπερψηφίζοντας την άρση της ασυλίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μια υπερπροστασία που δίνει ο νόμος στους βουλευτές να μην υπάρχει, ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Το δικαστήριο θα πει αν είναι αθώοι ή ένοχοι και η Βουλή οφείλει να διευκολύνει την έρευνα. Αυτό είναι που είπαμε και τώρα και την προηγούμενη φορά και το αποφασίσαμε. Το δεύτερο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να επαναλάβουμε τη θέση μας ότι το Σύνταγμα του 1975 δεν επιτρέπει να τίθεται ένα κόμμα εκτός νόμου και γι’ αυτό η Χ.Α. πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου και όχι εκτός νόμου ή υπεράνω του νόμου, όπως με ευθύνη των κυβερνώντων ήταν επί χρόνια. Μέχρι τη στιγμή που ο Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά, οι άνθρωποι αυτοί δολοφονούσαν, τραμπούκιζαν και απειλούσαν σε ένα καθεστώς ανοχής και ατιμωρησίας και εμείς που φωνάζαμε για χρόνια ότι η εγκληματική αυτή ιδεολογία των ναζί πρέπει να τιμωρηθεί διότι είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις και δεν πρέπει να μείνει στην ανοχή και στο απυρόβλητο και να τιμωρούνται αυστηρά, θα υπερψηφίσουμε αυτό που η Δικαιοσύνη ζητά έστω και με καθυστέρηση.

Από την πρώτη στιγμή, που υπήρξαν οι πρώτες προφυλακίσεις Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων, το θέσαμε στη Διάσκεψη των Προέδρων. Και είπαμε ότι το προεδρείο της Βουλής πρέπει να ζητήσει τη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτά τα πρωτότυπα επιστημονικά και νομικά ζητήματα που εγείρονται για το πώς θα δρα η ηγεσία και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ενός κόμματος έχει προφυλακιστεί διότι κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή άλλες ποινικά κολάσιμες πράξεις. Δυστυχώς, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα και πρέπει να γίνει με τη συμβολή όλων, διότι στο Σύνταγμά μας και στους νόμους μας, μέχρι να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, οι νεοναζί έχουν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Αυτό συμβαίνει και δεν έχω ακούσει ποια είναι η γνώμη όλων και του προέδρου της Βουλής γι’ αυτά τα θέματα και πρέπει κάποια στιγμή να το αντιμετωπίσουμε.»

Για τις εκλογές στον ΔΣΑ και τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Στις εκλογές σε σωματεία και συνδικάτα ή δήμους, η πολιτική εκλογική επιρροή δεν μεταφράζεται αυτομάτως και σε συνδικαλιστική ή αυτοδιοικητική επιρροή. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.»

Για το «Ποτάμι»

«Ο κ. Θεοδωράκης θέλει να δοκιμάσει την τύχη του. Του εύχομαι καλή τύχη και μέχρι τις κάλπες που θα δοκιμαστεί αυτό το σχήμα να δώσει πιο συγκεκριμένα πράγματα και ως πρόγραμμα και ως δομή και ως πρόσωπα, για τις πηγές του ποταμού και ως προς πού κατευθύνεται. Οι πηγές είναι τι ιδέες έχει και από ποιες κοινωνικές δυνάμεις τις αντλεί και τι θέλει να εκπροσωπήσει. Μέχρι τώρα, σ’ αυτά, λίγα πράγματα ξέρουμε. Αλλά η πολύ νευρική έως και επιθετική δήλωση του κ. Βενιζέλου χθες, δείχνει ότι άλλοι ανησυχούν πολύ περισσότερο για την νεοπαγή αυτή πολιτική κίνηση, διότι ο κ. Θεοδωράκης, με τις πολιτικές του απόψεις ως τώρα, κλωθογυρίζει στο χώρο που καλύπτουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο κ. Μπίστης ότι είχε προτείνει στον κ. Θεοδωράκη ότι του είχε προτείνει να ηγηθεί των 58 και όμως αρνήθηκε, όπως και ότι το «Ποτάμι» εμφανίστηκε με έτοιμο σήμα-λογότυπο την επόμενη μέρα από το ναυάγιο των 58.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk