ΗΠΑ: Φλυαρία και μέθη «έδιωξαν» διοικητή μονάδας πυραυλικών όπλων

Το «Washington Post» της Τρίτης 4 Μαρτίου αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους αποτάχθηκε πρόσφατα ο αντιστράτηγος διοικητής μονάδας πυρηνικών πυραυλικών οπλών.

Η «Washington Post» της Τρίτης 4 Μαρτίου αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους αποτάχθηκε πρόσφατα ο αντιστράτηγος διοικητής μονάδας πυρηνικών πυραυλικών οπλών στις ΗΠΑ

Με την υπογραφή της γνωστής παρουσιάστριας Ρέιτσελ Μέντοου του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC η εφημερίδα δημοσιεύει στην 1η σελίδα της: Ο αντιστράτηγος ήταν εμφανέστατα εκνευρισμένος από την μεγάλη καθυστέρηση στο αεροδρόμιο, λένε παρόντες. «Ηταν μεθυσμένος και μπροστά στον κόσμο, μιλούσε δυνατά για τη μεγάλη σημασία που έχει το πόστο του ως διοικητής της μοναδικής εν ενεργεία πυρηνικής δύναμης στον κόσμο και ότι εκείνος σώζει τον κόσμο καθημερινά διασφαλίζοντας την ειρήνη».

Ο γενικός επιθεωρητής Στράτου στην έκθεση που συνέταξε για τον εν λόγω αντιστράτηγο (δεν δίνεται το όνομα ή άλλα στοιχεία του) αναφέρει ότι παρόντες στο επεισόδιο κατέθεσαν ότι όταν ο αντιστράτηγος έφθασε στη Μόσχα «άρχισε και πάλι να συζητά με δυνατή φωνή για το ότι είναι ο υπεύθυνος της μοναδικής εν ενεργεία πυρηνικής δύναμης που σώζει τον κόσμο (…) και κατόπιν άρχισε να διηγείται ότι η μονάδα του έχει το χειρότερο ηθικό ανάμεσα στους αεροπόρους της Αεροπορίας».

Αυτά τα στοιχεία για τον μεθυσμένο αξιωματικό και τις φλυαρίες του και με κάτι κρυφά χαϊδέματα που είχε με δύο νόστιμες κύριες τις οποίες συνάντησε σε μπαρ της Μόσχας και κάτι ακόμη, για μια γυναίκα σε ένα ρωσικό καπνοπωλείο την οποία ήθελε να μείνει άγρυπνη όλη τη νύχτα για να συζητήσουν ζητήματα Φυσικής, ήταν αρκετά για να χάσει τη θέση του ο στρατηγός-υπεύθυνος των διηπειρωτικών πυρηνικών πύραυλων των Ηνωμένων Πολιτειών, γράφει η «Washington Post».

Το άρθρο εξηγεί, κατά κάποιον τρόπο, τους λόγους γιατί είναι χαμηλό το ηθικό εκείνων που ελέγχουν το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο. «Οι πρόσφατες αποτάξεις και υποβιβασμοί βαθμών των αξιωματικών της ανωτάτης διοίκησης , οι αποτυχίες σε γυμνάσια ετοιμότητας, οι ανακρίσεις για το πολύ εκτεταμένο σκάνδαλο με τα αποτελέσματα των γυμνάσιων, η ερευνά για τη χρήση ναρκωτικών από αυτούς τους αξιωματικούς ασφαλώς δεν είναι η πιο επιθυμητή θέση για ανθρώπους που υποτίθεται ότι θα μπορούν να στείλουν στον ουρανό έναν πυρηνικό πύραυλο σε δυο λεπτά από τη στιγμή που ο πρόεδρος δώσει τη διαταγή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk