Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα του Ευαγγελισμού πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού, τις απλήρωτες εφημερίες, αλλά και τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, τη στιγμή που, όπως δηλώνουν, ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί σε σημείο επικίνδυνο.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων μόνο τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο η προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία αυξήθηκε περίπου 20%, χωρίς να υπολογίζονται οι απλές επισκέψεις για συνταγογράφηση λόγω της αναστολής λειτουργίας των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Υποστηρίζουν επίσης ότι εξ αιτίας των ελλείψεων προσωπικού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε τα επείγοντα χειρουργεία στην ώρα τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο 19ο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο του Ευαγγελισμού, από τις 120 και πλέον χιλιάδες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα επείγοντα, πάνω από το 80% είναι περιπτώσεις που πρέπει να αντιμετωπίζονται σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της χώρας έχει μετατραπεί σε ένα γιγαντιαίο κέντρο υγείας» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων.