Παραδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος και συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της Αγίας Νάπας. Ο 34χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος φέρεται να έχει άμεση σχέση με το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα πριν από δύο χρόνια, αλλά και με έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αιματηρή δράση «ανταρτών πόλης» στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με επιστολή του κύπριου επιχειρηματία που εμφανιζόταν ως ο στόχος της αιματηρής επίθεσης στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012, οι κυπριακές και οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερωθεί ότι ο συγκεκριμένος Αλβανός που διατηρούσε επαφές με τους έλληνες εκτελεστές ήταν εκείνος που οργάνωσε τη φονική επίθεση. Στην ίδια επιστολή προς τις δικαστικές και κυβερνητικές αρχές της Μεγαλονήσου, πιθανολογεί ότι ο εν λόγω Αλβανός γνωρίζει τι συμβαίνει με επιθέσεις εγχώριων ενόπλων οργανώσεων.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκεκριμένος Αλβανός φαίνεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αξιωματικούς της κυπριακής αστυνομίας σχετικά με τη δράση των ελλήνων εκτελεστών, ενώ αναζητούνταν και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και μέσω του διαύλου της Ιντερπόλ.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με νεότερα στοιχεία και αναφορές κρατουμένου στην όλη υπόθεση,«στο σύστημα της οργάνωσης του πενταπλού φονικού στην Κύπρο με την συμμετοχή ελλήνων αντιεξουσιαστών φέρεται να έχει και ένας έλληνας ιατρός που εργάζεται σε ευρωπαϊκή χώρα».