Αδαμαντιάδα: Οδοντιατρική φροντίδα σε 60 δημοτικά της Αθήνας

Πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας για τα παιδιά της Αθήνας ξεκινούν οι Γιατροί του Κόσμου μέσω της πρωτοβουλίας «Αδαμαντιάδα» που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών των μαθητών σε 60 δημοτικά σχολεία της Αθήνας. Οι εθελοντές παιδοδοντίατροι, που στελεχώνουν την κινητή μονάδα, ελέγχουν τις στοματικές κοιλότητες των παιδιών και πραγματοποιούν φθοριώσεις σε 7.500 παιδιά της Αθήνας.

Πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας για τα παιδιά της Αθήνας ξεκινούν οι Γιατροί του Κόσμου μέσω της πρωτοβουλίας «Αδαμαντιάδα» που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών των μαθητών σε 60 δημοτικά σχολεία της Αθήνας.

Το πρόγραμμα αυτό, μέσω των εθελοντών παιδοδοντιάτρων που το στελεχώνουν και μιας άρτιας σε εξοπλισμό κινητής οδοντιατρικής μονάδας, περιλαμβάνει εκστρατείες ευαισθητοποίησης σε 60 δημοτικά σχολεία του Δήμου Αθηναίων και πρωτογενή έλεγχο της στοματικής υγείας των παιδιών.

Οι εθελοντές παιδοδοντίατροι, που στελεχώνουν την κινητή μονάδα, ελέγχουν τις στοματικές κοιλότητες των παιδιών και πραγματοποιούν φθοριώσεις σε 7.500 παιδιά της Αθήνας.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα να παραπεμφθούν και να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τη βασική περίθαλψη.

Η παραπομπή για τις δυσκολότερες οδοντιατρικές περιπτώσεις πραγματοποιείται στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο της Αθήνας και στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο «Αδαμαντιάδα – Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και των Γιατρών του Κόσμου και υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk