Απορρίφθηκε από το Συντονιστικό του ΠαΣοΚ τροπολογία που παρουσίασε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Νίκος Σηφουνάκης για αλλαγές στο χωροταξικό του Καλλικράτη.

Με την τροπολογία ο κ. Σηφουνάκης ζητούσε το σπάσιμο των μεγάλων νησιωτικών δήμων, όπως της Λέσβου.

Το ΠαΣοΚ αποφάσισε να ζητήσει από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια να μην συμπεριληφθεί η σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου του.

«Ο «Καλλικράτης» απαιτεί σοβαρή αξιολόγηση και οποιαδήποτε προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με σπασμωδικό και αποσπασματικό τρόπο. Θα πρέπει να αξιολογηθεί ολοκληρωμένα το συνολικό πλαίσιο κατόπιν εκτενούς διαλόγου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το ΠαΣοΚ εγκαίρως είχε επισημάνει το ζήτημα, από τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε τότε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Παράλληλα, «το Συντονιστικό της Κ.Ο. θεωρεί πρόκληση την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ. Όπως τονίστηκε, ο κ. Παπαθανασίου ως Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Καραμανλή, φέρει τεράστιες ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την ένταξή της στο Μνημόνιο και την επιτήρηση».