Επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Friedman Capital κ. Έρικ Τσενγκ, με την οποία εκφράζει την απορία του για τη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 6 Μαρτίου με αντικείμενο το επενδυτικό ενδιαφέρον του κινεζικού ομίλου για το «Ελ. Βενιζέλος», απέστειλε στις 28 Φεβρουαρίου 2014 ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Γιάννης Εμίρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ προς τον κ. Τσενγκ, ο κ. Εμίρης εκφράζει την έκπληξή του για τη διοργάνωση του press briefeing από τη στιγμή που το Ταμείο δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση των μετοχών που έχει στο «Ελ. Βενιζέλος».
«Η απόφαση αυτή θα ληφθεί σε συνάρτηση με τους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ και της χώρας, και θα πρέπει να είναι συμβατή με συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων του ΔΑΑ» αναφέρεται στην επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.
«Οι όροι αυτοί απαιτούν τη συμφωνία των μετόχων για κάθε πώληση ποσοστού που υπερβαίνει το 25%. Αυτή τη στιγμή η συμφωνία των μετόχων δεν υφίσταται, και επομένως δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία» τονίζει ο κ. Εμίρης. Σημειωτέον ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους υπόλοιπους μετόχους του «Ελ. Βενιζέλος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Καναδοί της PSP έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με ΤΑΙΠΕΔ και για την αγορά του υπόλοιπου ποσοστού, ενώ έχουν ανοίξει κανάλια επικοινωνίας με φορείς του τουρισμού, μεταδίδοντας ότι ήρθαν για να μείνουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι κινεζικές Shenzen Airport Group και η Friedmann Pacific Asset Management Limited έχουν καλέσει τους εκπροσώπους του Τύπου την Πέμπτη στην Αθήνα. Ενημέρωση θα κάνει ο επικεφαλής της δεύτερης κ. Τσενγκ για να παρουσιάσει το επενδυτικό ενδιαφέρον του γκρουπ για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.