Συνεχίζει με επένδυση στην εξωστρέφεια η Aegean

Η επένδυση στην εξωστρέφεια και η επέκταση του δικτύου εξωτερικού τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια, θα είναι η στρατηγική προτεραιότητα της Aegean Airlines για το 2014, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας.

Η επένδυση στην εξωστρέφεια και η επέκταση του δικτύου εξωτερικού τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια, θα είναι η στρατηγική προτεραιότητα της Aegean Airlines για το 2014, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται, «οι ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί στα πλαίσια της ενοποίησης του δικτύου μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic Air στα τέλη Οκτωβρίου 2013, ήδη παράγουν αποτελέσματα ενώ η ενοποίηση των διοικητικών και λοιπών υπηρεσιών προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό με βασικό στόχο την υλοποίηση των αναμενόμενων συνεργιών και οικονομιών κλίμακας».
Η εταιρεία διακρίνει, σε σχέση με τη ζήτηση, τις πρώτες ιδιαίτερα θετικές ενδείξεις για τον τουρισμό της χώρας, «γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει την συνολική επιβατική κίνηση των μη κατοίκων σε υψηλότερα επίπεδα», σημειώνεται.
Επίσης, προβλέπει ότι «ο ρυθμός της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να υποχωρήσει», ενώ επισημαίνει ότι «η αδυναμία όμως της εσωτερικής ζήτησης παραμένει, με τάσεις όμως σταθεροποίησης σε χαμηλά επίπεδα».
«Οι ενθαρρυντικές ενδείξεις για τον τουρισμό της χώρας καθώς και οι θετικές επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς έχουν οδηγήσει στην σημαντική αύξηση της προσφερόμενης χωρητικότητας καθώς και στην είσοδο στην αγορά εσωτερικού νέων ανταγωνιστών» τονίζει.
Η εταιρεία σημειώνει ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας «η λειτουργική ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών Αεροδρομίων», καθώς «οι σύγχρονες υποδομές και οι ανταγωνιστικές χρεώσεις θα αποτελέσουν δομικό λίθο για μια επιτυχημένη συνέχεια».
Σήμερα, ο Όμιλος της Aegean με την Olympic Air διαθέτει 45 αεροσκάφη και εντός του 2014 ο στόλος θα αυξηθεί σε 50 αεροσκάφη. «Στόχος είναι η αξιοποίηση τους για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου, με την Αθήνα να παίζει σημαντικότερο ρόλο σαν κομβικός σταθμός μεταξύ των δρομολογίων εξωτερικού και εσωτερικού» επισημαίνει. Από Αθήνα οι νέοι προορισμοί θα είναι: Μπέρμιγχαμ, Μασσαλία, Νάντη, Ζυρίχη, Αμβούργο, Κοπεγχάγη, Κατάνια, Άμπου Ντάμπι, Βυρητός, Στοκχόλμη, Αμμάν και Σμύρνη.
Στην περιφέρεια, θα προστεθεί σημαντικός αριθμός επιπλέον απευθείας δρομολογίων εξωτερικού, εντός του 2014 θα λειτουργήσει και η όγδοη ελληνική βάση της Aegean στα Χανιά, ενώ η μεγαλύτερη ενίσχυση χωρητικότητας από την περιφέρεια θα γίνει στο Ηράκλειο.
Στην άγονη γραμμή «σχεδιάζεται να διατεθεί επιπλέον χωρητικότητα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κάτι που σε συνδυασμό με τους χαμηλότερους ναύλους και την συνδεσιμότητα με το εξωτερικό εκτιμάται ότι θα βελτιώσει τις πληρότητες» επισημαίνει.
Η Aegean σημειώνει ότι «δεδομένων των προκλήσεων και εν όψει της αύξησης του ανταγωνισμού από εταιρείες που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους σε παγκόσμιο επίπεδο» θέτει ως προτεραιότητες:
– Τη δημιουργία επιπλέον εσόδων ανά επιβάτη από τη διακριτή τιμολόγηση επιπρόσθετων υπηρεσιών, όπως έσοδα αποσκευών ανάλογα με την κατηγορία του ναύλου, αλλά και την πώληση υπηρεσιών τρίτων όπως ξενοδοχεία, και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
– Τον περαιτέρω περιορισμό του κόστους δίνοντας έμφαση στα γενικά έξοδα και τα έξοδα συστημάτων από όπου προκύπτουν σημαντικές συνέργειες από την συνένωση, διανομή, στην επίγεια εξυπηρέτηση και στη συντήρηση αεροσκαφών.
– Τη συνέχιση της εκμετάλλευσης των ωφελειών της συμμετοχής στη συμμαχία Star Alliance και του προγράμματος Loyalty της εταιρείας, που αναμένεται να παίξουν σημαντικότερο ρόλο στα πλαίσια του ανταγωνισμού με εταιρείες χαμηλού κόστους.
– Τη βελτίωση της παραγωγικότητας των πτήσεων, τόσο με αύξηση της χωρητικότητας των αεροσκαφών με πιο ελαφρά καθίσματα όσο και με καλύτερες πληρότητες.
– Την επίτευξη συνεργειών από την εξαγορά της Olympic Air τόσο σε επίπεδο δικτύου όσο και σε επίπεδο κόστους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk