Συνάντηση στη Γενεύη θα έχουν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η είδηση έγινε γνωστή από την εκπρόσωπο του ΟΗΕ στη Γενεύη, Κορίν Μομάλ-Βανιάν, η οποία δεν διευκρίνισε ποια θέματα θα συζητηθούν, ωστόσο η Ουκρανία αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ τηλεφώνησε το Σάββατο στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και του ζήτησε «επειγόντως να αρχίσει έναν απευθείας διάλογο με τις αρχές του Κιέβου».

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ουκρανική κρίση συνιστά τη σοβαρότερη απειλή μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες στη δεύτερη έκτακτη συνεδρίασή τους για την Ουκρανία μέσα σε 10 ημέρες, καθώς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σοβαρά με την άφιξη ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Λαβρόφ θα συναντηθεί στη Γενεύη και με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι.