Ιταλία: Το 56% των ιταλών εμπιστεύεται την κυβέρνηση Ρέντσι

Το 56% των ιταλών εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Demos.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει ποσοστό 34,8%, και το αριστερό κόμμα του Νίκι Βέντολα Αριστερά και Ελευθερία το 4%.

Η μπερλουσκονική Φόρτσα Ιτάλια πείθει το 21,5% των ερωτηθέντων, η Νέα Κεντροδεξιά του Ανζτελίνο Αλφάνο το 4,1%, η Λέγκα το 3,3% και το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας το 2,2%,.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 21,3% της πρόθεσης ψήφου, η κεντρώα Επιλογή Πολιτών το 2% και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση Κέντρου το 2,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Demos, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, το 59,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αν σήμερα διεξάγονταν εκλογές θα κέρδιζε η κεντροαριστερά με επικεφαλής των Ματτέο Ρέντσι, το 20% η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 11,6% το κίνημα Πέντε Αστέρων ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει σχετική γνώμη.

Σε ότι αφορά, τέλος, την δημοτικότητα των πολιτικών ηγετών, ο πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι εξασφαλίζει το 64,4%, ο πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα το 51,5%, η πρώην υπουργός εξωτερικών Έμμα Μπονίνο το 51,3%, ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς και υπουργός εσωτερικών το 29,5% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 28,8%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk