Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας το 2013

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το ιταλικό δημόσιο χρέος, το οποίο κατά το 2013 άγγιξε το 132,6% του ΑΕΠ της χώρας, διαμορφούμενο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών. Παράλληλα, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat, έκανε γνωστό ότι το έλλειμμα σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 3% του ΑΕΠ και η αγοραστική δύναμη των οικογενειών περιορίσθηκε κατά 2,6%.

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το ιταλικό δημόσιο χρέος, το οποίο κατά το 2013 άγγιξε το 132,6% του ΑΕΠ της χώρας.

Παράλληλα, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat, έκανε γνωστό ότι η σχέση δημοσιονομικού ελλείμματος – ΑΕΠ, πάντα σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκε στο 3% και η αγοραστική δύναμη των οικογενειών περιορίσθηκε κατά 2,6%.

H αγοραστική δύναμη στον τομέα των τροφίμων περιορίσθηκε κατά 3,1%, σε εκείνο των ιατροφαρμακευτικών σκευασμάτων κατά 5,7% και οι δαπάνες για αγορές νέων ειδών ρουχισμού κατά 5,2%.

Το Istat αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ετών. Υπενθυμίζεται ότι το 2012, η σχέση δημοσίου χρέους-ΑΕΠ ήταν της τάξης του 127%.

Μόνη θετική «νότα» η ελαφρά μείωση της συνολικής φορολογικής πίεσης: το 2012 έφτανε το 44% του παραγόμενου εισοδήματος, ενώ το 2013 περιορίσθηκε στο 43,8%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk