ΥΛΙΚΑ (για 4-6 παιδιά)

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

75 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του ταψιού

200 ml νερό

20 γρ. νωπή μαγιά, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

Για τη γέμιση

500 γρ. ντομάτα,

400 γρ.-500 γρ. ημίσκληρο τυρί με λίγα λιπαρά, τριμμένο

200 γρ. πράσινη πιπεριά, σε ροδέλες

50 γρ. ελιές, σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε καθαρό πάγκο εργασίας φτιάχνουμε ένα λοφάκι με το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το νερό και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σπρώχνουμε το αλεύρι προς το κέντρο και δουλεύουμε όλα τα υλικά, έως ότου δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε το ζυμάρι στην άκρη, να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, ώστε να απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη. Μοιράζουμε ισόποσα στην επιφάνειά της τα υλικά με την ακόλουθη σειρά: ντομάτα, τυρί, πιπεριά, ελιές. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.