Συνάντηση πρυτάνεων – προέδρων συμβουλίων ΑΕΙ στο υπ. Παιδείας

Κοινή συνάντηση Πρυτάνεων και εκπροσώπων των Συμβουλίων των ΑΕΙ καλεί στις 12.00 ο υπουργός Παιδειας κ. K. Αρβανιτόπουλος στο γραφείο του στο Μαρούσι.

Κοινή συνάντηση Πρυτάνεων και εκπροσώπων των Συμβουλίων των ΑΕΙ καλεί στις 12.00 ο υπουργός Παιδειας κ. K. Αρβανιτόπουλος στο γραφείο του στο Μαρούσι.

Πρόκειται για μια προσπάθεια «διαιτησίας», όπως έχει γράψει ήδη το «Βήμα» που γίνεται από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου, προκειμένου να επικοινωνήσουν οι δύο πλευρές ενόψει των επερχόμενων πρυτανικών εκλογών του Μαϊου σε δέκα Πανεπιστήμια της χώρας. Κι αυτό γιατί σε κάποια Πανεπιστήμια, όπως για παράδειγμα της Αθήνας, οι δύο πλευρές βρίσκονται ήδη στα «χαρακώματα», ενός πολέμου που μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Με δεδομένα τα κενά ή τις νομοθετικές ελλείψεις στον νέο Νόμο Πλαίσιο για την λειτουργία των ΑΕΙ, ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει κρίσιμα σημεία του, οπότε η αντιπαράθεση φουντώνει. Για τον λόγο αυτό και ο υπουργός Παιδείας έχει προσφύγει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το οποίο και αναμένει, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, απαντήσεις.

Πάντως πολλοί Πρυτάνεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Ιδρύματά τους, αναμένεται να μην πάνε στη σημερινή συνάντηση ή αν πάνε να υψώσουν αρκετά τους τόνους.

Άλλο στοιχείο κριτικής κατά του νέου Νόμου, είναι το γεγονός ότι οι πρόεδροι κάποιων Ιδρυμάτων είναι πιθανόν να μην μπορούν να βρίσκονται καν στην Ελλάδα για μια τόσο σημαντική συνάντηση, άρα να τους εκπροσωπήσουν οι αντιπρόεδροί τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk