Έκανε ληστείες και στη συνέχεια κρυβόταν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου που οδηγούσε η σύντροφος του για να μην τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί. Ωστόσο οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τον βρήκαν την Τετάρτη στο Περιστέρι και τον συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν 35χρονο, δραπέτη των φυλακών Δομοκού, ενώ συνελήφθη και η 33χρονη φίλη οι οποίοι κατηγορούνται ότι από τον Αύγουστο του 2013 διέπραξαν ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ., καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και super market.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση –αδικήματα της ληστείας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απόδραση κρατουμένου και υπόθαλψη εγκληματία.
Από την έως τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις ενόπλων ληστειών, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, την Αργυρούπολη, το Περιστέρι και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από τις οποίες απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 29.780 ευρώ.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς σε όλες τις περιπτώσεις το ζευγάρι χρησιμοποιούσε τον ίδιο πάντα χαρακτηριστικό και πανομοιότυπο τρόπο δράσης. Ειδικότερα, ο 35χρονος δράστης, κατόπτευε τα καταστήματα προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρχε μεγάλος αριθμός πελατών.
Στη συνέχεια έμπαινε στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είτε με κουκούλα full face είτε φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλα τζόκεϊ.
Ακολούθως με την απειλή πιστολιού ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία και διέφευγε, αρχικά πεζός, ενώ στη συνέχεια κρυβόταν στο πορτ μπαγκαζ αυτοκινήτου που οδηγούσε η 33χρονη συνεργός του, η οποία τον περίμενε σε κοντινή απόσταση, έχοντας σταθμεύσει το όχημα.
Όταν πλησίαζαν στην οικία τους, στην περιοχή του Περιστερίου, στάθμευαν σε πιλοτές άλλων πολυκατοικιών και ο 35χρονος έβγαινε από το πορτ μπαγκάζ και επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητο ως συνοδηγός.
Σε έρευνα που έγινε στους συλληφθέντες και στο σπίτι τους, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 700 ευρώ που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προέρχεται από ληστεία σε κατάστημα super market , που διέπραξε ο 35χρονος πριν τη σύλληψή του, πιστόλι με δυο γεμιστήρες και συνολικά είκοσι δύο φυσίγγια, το οποίο χρησιμοποιούσε στις ληστείες, πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με την φωτογραφία του 35χρονου συλληφθέντα, πέντε κινητά τηλέφωνα και πολλές κάρτες SIM , πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων και γυαλιά ηλίου, μπλούζες και μπουφάν, τα οποία φορούσε σε διάφορες ληστείες.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος είχε παραβιάσει τετραήμερη κανονική άδεια, που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και έξι μηνών, για ληστεία και παράνομη οπλοφορία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην κύρια Ανάκριση.