Στέγη φιλοξενίας αστέγων το Δρακοπούλειο Κέντρο

Μια στέγη για όσους έχασαν το σπίτι τους και κοιμούνται στα παγκάκια της Αθήνας ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μια στέγη για όσους έχασαν το σπίτι τους και κοιμούνται στα παγκάκια της Αθήνας ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το υπό κατασκευή Κέντρο Αμεσης Βοήθειας Αστέγων θα στεγάζεται στο κτίριο του Δρακοπούλειου Κέντρου Αιμοδοσίας επί της πλατείας Βάθης (φωτογραφία). Την εποπτεία θα έχει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τρία επίπεδα: ισόγειο, πρώτος και δεύτερος όροφος. Στο ισόγειο θα φιλοξενούνται 12 άτομα και θα χρησιμοποιείται ως χώρος «καραντίνας». Κάθε άτομο που θα εισέρχεται πρώτη φορά στο κέντρο θα φιλοξενείται στο ισόγειο. Αφού υποβληθεί σε εξετάσεις και διαπιστωθεί ότι δεν πάσχει από μεταδιδόμενο νόσημα, θα προωθείται στον πρώτο ή στον δεύτερο όροφο. Στον πρώτο όροφο θα φιλοξενούνται 32 άτομα και στον δεύτερο 36. Σε πρώτη φάση θα διαμένουν στο Κέντρο 80 άτομα.
Αργότερα θα ετοιμαστούν ο τρίτος και ο τέταρτος όροφος, χωρητικότητας 35 ατόμων έκαστος. Σε πλήρη λειτουργία ο ξενώνας θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 150 αστέγους.
Στους διαμένοντες θα παρέχεται, εκτός φυσικά από στέγαση, σίτιση και ιατρική βοήθεια. Θα υπάρχουν χώροι ατομικής υγιεινής, πλυντηρίων, τραπεζαρία και μικρά κουζινάκια για τη δυνατότητα ετοιμασίας πρωινού γεύματος. Ο εξοπλισμός, η φροντίδα, το προσωπικό, η καθαριότητα και γενικά η λειτουργία του Κέντρου θα ανήκουν στο ΕΚΚΑ. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, οι εργασίες που είναι απαραίτητο να γίνουν για την ανακαίνιση και τη μετατροπή του Δρακοπούλειου Κέντρου σε Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων (ως τον δεύτερο όροφο) θα κοστίσουν 205.000 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk