Μέγαρα και Μαρκόπουλο στηρίζουν Σγουρό για περιφερειάρχη Αττικής

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου οι δήμαρχοι Μεγαρέων και Μαρκοπούλου μίλησαν στον Βήμα fm για τις περιφερειακές εκλογές

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου οι δήμαρχοι Μεγαρέων και Μαρκοπούλου μίλησαν στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για τις περιφερειακές εκλογές.

Γ. Μαρινάκης{{{ audio1 }}}

«Οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν με αμιγώς αυτοδιοικητικά κριτήρια. Όταν θέλουμε να πάμε τη χώρα μας μπροστά και εμείς οι ίδιοι να είμαστε οι πρεσβευτές αυτής της προόδου, πρέπει να εκτιμάμε τη προσφορά του κάθε αυτοδιοικητικού. Η προσφορά του κ. Σγουρού είναι αποδεδειγμένη και έχει δώσει τα δείγματα γραφής. Θα ήταν ανέντιμο ένας δήμαρχος, νεοεκλεγμένος σαν κι εμένα, να μην εκτιμάει τα τρία χρόνια συνεργασίας με το κ. Σγουρό, η οποία έχει επιφέρει καρπούς. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ, ο Δήμος Μεγαρέων κατασκευάζει έργα ύψους 50 εκατ. ευρώ. Αυτά, βέβαια, πραγματοποιήθηκαν με μια δική μας προσωπική προετοιμασία, αλλά σαφέστατα και με την αρωγή και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής. Θα στηρίξω τον κ. Σγουρό σε αυτές τις εκλογές. Από την άλλη, τον κ. Κουμουτσάκο τον εκτιμώ απεριόριστα και παρακολουθώ τη πορεία του μέσα από τα έδρανα της Ευρωβουλής. Ο τομέας που καλείται να δώσει τις εξετάσεις του είναι πολύ διαφορετικός. Ο κ. Κουμουτσάκος είναι νεοσύστατος σε αυτό το φορέα, επομένως δεν μπορώ να κρίνω έναν άνθρωπο που δεν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν καθόλου με το κομμάτι της Αυτοδιοίκησης. Όταν θέλει κάποιος να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να προχωρά με σταθερά βήματα και με ανθρώπους που έχουν δώσει δείγματα γραφής.»

Σ. Μεθενίτης{{{ audio2 }}}

«Το γεγονός ότι ψηφίζω Ν.Δ. είναι δεδομένο και σαφές. Αυτό, όμως, δεν μου αφαιρεί τη δυνατότητα ως αυτοδιοικητικός να έχω την αυτονομία μου και την ανεξαρτησία της γνώμης μου για να κάνω τη καλύτερη αυτοδιοικητική επιλογή και σε επίπεδο περιφέρειας. Αλλιώς, η Ν.Δ. θα ήταν ανακόλουθη με αυτά που δήλωνε περί ανεξαρτησίας και αυτονομίας της αυτοδιοίκησης . Ανήκω και ψηφίζω Ν.Δ. τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά αυτό δεν μου στερεί σε καμία περίπτωση να πιστεύω ότι αυτό που υποστηρίζει το κόμμα μου περί ανεξαρτησίας και αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης, το εννοεί. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία νύξη από το κόμμα ότι αν δεν στηρίξουμε Κουμουτσάκο, θα μας διαγράψει. Η στάση μου θα είναι σταθερή. Έχω δηλώσει ότι θα στηρίξω τον κ. Σγουρό για συγκεκριμένους αυτοδιοικητικούς λόγους. Έχει αποδείξει ότι είναι ένας επιτυχημένος περιφερειάρχης, πράγμα που αναγνώρισε μια σειρά βουλευτών και πολιτικών στελεχών της κεντρικής σκηνής της Ν.Δ. πριν προκύψει η υποψηφιότητα του κ. Κουμουτσάκου. Μόνο το νούμερο του ΕΣΠΑ να εξετάσουμε με ποσοστά στη περίοδο του κ. Σγουρού είναι αρκετό για να αποδείξει την επιτυχημένη του πορεία. Επίσης, εγώ πάντα υποστηρίζω τα συμφέροντα του δήμου μου σαν αυτοδιοικητικός παράγοντας και τόσα χρόνια είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Σγουρό. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι η επιλογή Κουμουτσάκου είναι μια αξιόλογη επιλογή, αλλά σε αυτές τις εποχές χρειάζεται ένας έμπειρος και αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός. »

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk