Βολές κατά του υπουργού Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου που δεν προσήλθε να απαντήσει κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο σε ερώτησή του, αλλά και κατά του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, στον οποίο καταλόγισε ότι «δεν έρχεται στη Βουλή», εξαπέλυσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης.

«Λυπάμαι που έχω καθήκον να καταγγείλω αυτό το γεγονός που συστηματικά επιδιώκεται και έχει σε σημαντικό βαθμό επιτευχθεί η απαξίωση του Κοινοβουλίου», είπε ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνοντας ότι «το παράδειγμα το δίνουν τα κορυφαία στελέχη της κυβερνήσεως αρχίζοντας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί ούτε μια φορά εδώ στη Βουλή», όπως είπε, αναφερθείς στην «ώρα του πρωθυπουργού».

Πάντως δήλωσε ότι «στηρίζω αυτή την κυβέρνηση, ψηφίζω γιατί δεν θέλω να πέσει, γιατί ξέρω τι θα ακολουθήσει και προτιμώ το μικρότερο κακό». Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν είμαι ευχαριστημένος με την κυβέρνηση», ενώ επιτέθηκε κατά της ΝΔ με αφορμή και την κριτική που ασκείται κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά τις ΜΚΟ, ότι «χτυπάνε» το ΠαΣοΚ και σε αυτό συμπλέουν με την αξιωματική αντιπολίτευση.