Την ελεύθερη μετακίνηση των εφοριακών υπαλλήλων μεταξύ ΣΔΟΕ και Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχει προτείνει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, θεωρώντας πως ενδεχόμενο πρόγραμμα κινητικότητας εντός του Σώματος θα επιδρούσε στη λειτουργία του.

Σε συνάντηση που είχε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ανέφερε πως έχει εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα την ελεύθερη μετακίνηση των εφοριακών υπαλλήλων μεταξύ ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ και ξεκαθάρισε πως στόχος δεν είναι να μειωθεί το προσωπικό του ΣΔΟΕ, αλλά να συμπτυχθούν οι δομές του.

«Το ΣΔΟΕ θα παραμείνει στη λειτουργία του ως ΣΔΟΕ» ξεκαθάρισε ο κ. Μαυραγάνης και αποκάλυψε πως το Προεδρικό Διάταγμα για το ΣΔΟΕ είναι θέμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δεν έχει οριστικοποιηθεί η τελική του μορφή.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης είχε αναφέρει πως το ΣΔΟΕ θα ασχολείται μόνο με έλεγχο των φαινομένων διαφθοράς π.χ. στο ΕΣΥ, στους Δήμους, κλπ και όχι με φορολογικούς ελέγχους παρά μόνο παράπλευρα για την απόδειξη και μόνο της διαφθοράς. Είχε ζητήσει δε την ημιαυτονομία του Σώματος με διακριτά όρια.

Για τις μετακινήσεις μεταξύ των διευθύνσεων προσωπικού ΓΓΔΕ και ΣΔΟΕ ο κ. Θεοχάρης είχε αναφέρει ότι δεν γνωρίζει αυτή την στιγμή πώς θα γίνει, και δεν απέκλεισε να υπάρξει κινητικότητα.