Η τρόικα αποδέχθηκε τον ελάχιστo δείκτη Core Tier I στο 8%

Αποδέχθηκε η τρόικα ο ελάχιστος απαιτούμενος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών να προσαρμοστεί στα όρια που θα ισχύουν για όλες τις τράπεζες στα πανευρωπαϊκά stress tests. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters «η τρόικα αποδέχθηκε χαμηλότερο δείκτη εποπτικών κεφαλαίων (tier1) 8% στα stress test των τραπεζών».

Αποδέχθηκε η τρόικα ο ελάχιστος απαιτούμενος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών να προσαρμοστεί στα όρια που θα ισχύουν για όλες τις τράπεζες στα πανευρωπαϊκά stress tests.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters «η τρόικα αποδέχθηκε χαμηλότερο δείκτη εποπτικών κεφαλαίων (tier1) 8% στα stress test των τραπεζών».

Η υποχώρηση του Core Tier 1 στο 8% από 9% είναι θέμα κομβικής σημασίας καθώς από την αλλαγή αυτή προκύπτει όφελος της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα μπαίνει από άποψη εποπτικών απαιτήσεων στην ίδια «ταχύτητα» με την υπόλοιπη ζώνη του ευρώ.

Σε συνδυασμό δε με τα κεφάλαια τα οποία θα παραχθούν εσωτερικά από την οργανική κερδοφορία, την πώληση στοιχείων ενεργητικού και τις συνέργειες, οι τράπεζες βελτιώνουν αισθητά την κεφαλαιακή τους θέση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk