Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη το πρωί στην Παροικιά της Πάρου κάτοικοι του νησιού οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις των μονάδων υγείας στο νησί τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας στο νησί έχει άμεσες επιπτώσεις όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους του νησιού αλλά και στους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη στον καταπέλτη των πλοίων που αναχωρούσαν από το νησί με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις.
Οι κάτοικοι ζητούν την επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με διασώστες του ΕΚΑΒ.
Το Συντονιστικό Πάρου-Αντίπαρου για την Υγεία, σε ανακοίνωσή του, τονίζει: «Η κυβέρνηση οφείλει να πράξει το αυτονόητο καινα στελεχώσει άμεσα το Κέντρο Υγείας της Πάρου με μόνιμους γιατρούς, προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, αφού τα νησιά μας είναι σπουδαίοι τουριστικοί προορισμοί που συμβάλλουν στην εθνική οικονομία. Αποτελείόνειδος για την πολιτεία ότι επί 4 συνεχή χρόνια τα 2.500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου στερούνται τις υπηρεσίες παιδιάτρουγεγονός που ακυρώνει στην πράξη και τη συνταγματική της υποχρέωση που αναφέρεται στη νησιωτικότητα.Οι κάτοικοι τηςΠάρουκαι της Αντιπάρου θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας δημόσιας ιατρικής περίθαλψης στα νησιά μας».