Πάρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις των μονάδων υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη το πρωί στην Παροικιά της Πάρου κάτοικοι του νησιού οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις των μονάδων υγείας στο νησί τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη το πρωί στην Παροικιά της Πάρου κάτοικοι του νησιού οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις των μονάδων υγείας στο νησί τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας στο νησί έχει άμεσες επιπτώσεις όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους του νησιού αλλά και στους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη στον καταπέλτη των πλοίων που αναχωρούσαν από το νησί με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις.
Οι κάτοικοι ζητούν την επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με διασώστες του ΕΚΑΒ.
Το Συντονιστικό Πάρου-Αντίπαρου για την Υγεία, σε ανακοίνωσή του, τονίζει: «Η κυβέρνηση οφείλει να πράξει το αυτονόητο και να στελεχώσει άμεσα το Κέντρο Υγείας της Πάρου με μόνιμους γιατρούς, προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, αφού τα νησιά μας είναι σπουδαίοι τουριστικοί προορισμοί που συμβάλλουν στην εθνική οικονομία. Αποτελεί όνειδος για την πολιτεία ότι επί 4 συνεχή χρόνια τα 2.500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου στερούνται τις υπηρεσίες παιδιάτρου γεγονός που ακυρώνει στην πράξη και τη συνταγματική της υποχρέωση που αναφέρεται στη νησιωτικότητα. Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας δημόσιας ιατρικής περίθαλψης στα νησιά μας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk