Τσίπρας: Υποσχέσεις σε μικρομεσαίες για ρύθμιση χρεών και ελαφρύνσεις

Μία συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Αλ. Τσίπρας, ο επικεφαλής της επιτροπής επεξεργασίας του οικονομικού προγράμματος, αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ι. Δραγασάκης και ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, κ. Γ. Σταθάκης.

Μία συνοπτική παρουσίαση (ενός κομβικού σκέλους) του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν το απόγευμα της Τετάρτης, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Αλ. Τσίπρας, ο επικεφαλής της επιτροπής επεξεργασίας του οικονομικού προγράμματος, αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ι. Δραγασάκης και ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, κ. Γ. Σταθάκης.

Ο κ. Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του αφού έκανε μια σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά για την οικονομική πολιτική της και τη συμπεριφορά της απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασε τις τρεις προτάσεις του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Πρώτον: Η νέα «σεισάχθεια», η ανακούφιση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρέη, Δεύτερον : Η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, Τρίτον : Η φορολογική μεταρρύθμιση για ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα, με την παράλληλη κατάργηση παράνομων, αντισυνταγματικών και εκβιαστικών ρυθμίσεων.

Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης που θα βασίζεται στην συνταγματική επιταγή για την συνεισφορά όλων στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με τις πραγματικές τους δυνάμεις θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε επίσης ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση ψήφισε τριάντα φορολογικά νομοθετήματα, που έχουν δημιουργήσει ένα ακατανόητο και ανεξέλεγκτο ναρκοπέδιο για τους φορολογουμένους, τις ΜΜΕ Επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Την πολιτική αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε «εκ προμελέτης ήταν το έγκλημα σε βάρος της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαντακώθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες» και πρόσθεσε ότι «η περίφημη ανακεφαλαιοποίηση που μας την πλάσαραν ως ένα ακόμα επίτευγμα που θα οδηγούσε στην ανάκαμψη, δεν έδωσε τίποτε στην πραγματική οικονομία», ενώ «τα δάνεια είναι εύκολα για φίλα προσκείμενους τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλα συμφέροντα και αδύνατα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος εμμέσως στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη για την φορολόγηση των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι «απομονώνουν φράσεις, κάνουν κοπτοραπτική με ερωτήσεις και απαντήσεις, βρίσκουν πολύ εύκολα πρόθυμους στα μέσα ενημέρωσης για να αναπαράγουν ότι θέλουν και ότι τους συμφέρει».

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από πέρυσι το κόμμα του έχει παρουσιάσει συνολικές θέσεις για το πολιτικό σύστημα, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη νέα φτώχεια, το φορολογικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις και συνόψισε τις θέσεις αυτές σε ένα τρίπτυχο:

Πρώτον: Η νέα «σεισάχθεια», η ανακούφιση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρέη.

Δεύτερον: Η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.

Τρίτον: Η φορολογική μεταρρύθμιση για ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα, με την παράλληλη κατάργηση παράνομων, αντισυνταγματικών και εκβιαστικών ρυθμίσεων.

Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να σταματήσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ΜΜΕ, να σταματήσει η βίαιη αναδιανομή της ιδιωτικής περιουσίας και της επιχειρηματικότητα σε βάρος των πολλών, των μικρών, των αδυνάτων και να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που οδηγούν τους ΜΜΕ είτε στις φυλακές είτε στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες.

Όλα αυτά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνονται και στον πολιτικό στόχο που θέτουμε εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών που δεν είναι άλλος από τη μεγάλη πολιτική ανατροπή.

Η μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές, δεν είναι για το ΣΥΡΙΖΑ πολιτική φιλοδοξία, είναι όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Η νέα θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία επιχειρηματικών-εμπορικών κέντρων εντός των αστικών ιστών, όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι σε ειδική εκδήλωση χθες το βράδυ, βασίζεται στην εκτίμηση ότι σε μία δεκαετία «θα εκλείψει το φαινόμενο των παράνομων διάσπαρτων επιχειρηματικών μονάδων».

Χθες πάντως δεν δόθηκε καμία εξήγηση σε ποιους χώρους «εντός των αστικών ιστών», π.χ. στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τέτοιου είδους επιχειρηματικά-εμπορικά κέντρα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση που ενδεχομένως δώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου, όπου θα παρευρεθεί σήμερα σε κομματική εκδήλωση μαζί με την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk