Στρατιωτική επιχείρηση κατά των διαδηλώσεων σχεδίαζε ο Γιανουκόβιτς

Ενώ ο άφαντος τέως ουκρανός πρόεδρος είναι καταζητούμενος και οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις εφόδους και σε πολυτελείς κατοικίες άλλων πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων, εφημερίδες του Κιέβου αποκαλύπτει έγγραφα που φέρεται να δείχνουν την πρόθεση του Γιανουκόβιτς να «πνίξει στο αίμα» τις διαδηλώσεις εναντίον του. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο πρόεδρος ήταν πρόθυμος να διατάξει την περικύκλωση της Πλατείας Ανεξαρτησίας με ελεύθερους σκοπευτές οι οποίοι θα άνοιγαν πυρ.

Ενώ ο άφαντος τέως ουκρανός πρόεδρος είναι καταζητούμενος και οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις εφόδους και σε πολυτελείς κατοικίες άλλων πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων, εφημερίδα του Κιέβου αποκαλύπτει έγγραφα που φέρεται να δείχνουν την πρόθεση του Γιανουκόβιτς να «πνίξει στο αίμα» τις διαδηλώσεις εναντίον του.

Τα «έγγραφα Γιανουκόβιτς», που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από βουλευτή της αντιπολίτευσης, βρέθηκαν, όπως αναφέρεται, «κοντά στην κατοικία» του τέως προέδρου στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο πρόεδρος ήταν πρόθυμος να διατάξει την περικύκλωση της Πλατείας Ανεξαρτησίας με ελεύθερους σκοπευτές οι οποίοι θα άνοιγαν πυρ.

Στην επιχείρηση προβλεπόταν, σύμφωνα με τις αναφορές, η ανάπτυξη συνολικά 22.000 αστυνομικών. Ανάμεσά τους θα βρίσκονταν 2.000 μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk