Συνεργασία Εκκλησίας της Ελλάδας-Βατικανού για Θρησκευτικό Τουρισμό

Τη συνεργασία για την από κοινού διαμόρφωση προγραμμάτων Θρησκευτικού Τουρισμού αποφάσισαν η Εκκλησία της Ελλάδος και το Βατικανό.

Τη συνεργασία για την από κοινού διαμόρφωση προγραμμάτων Θρησκευτικού Τουρισμού αποφάσισαν η Εκκλησία της Ελλάδος και το Βατικανό. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από προτάσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ρωμαιοκαθολικό Οργανισμό Τουρισμού OPERA ROMANA PELLEGRINAGGI, οι δύο πλευρές συμφώνησαν τη σύσταση κοινής Επιτροπής – Ομάδος Εργασίας με σκοπό την επεξεργασία «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας», τη διαμόρφωση ειδικότερων Προγραμμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων κυρίως σε σχέση με τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα και τα Ιερά Προσκυνήματα της Παναγίας στην Ελλάδα, τη διοργάνωση μέσα στο 2014 Ειδικής παρουσίασης – έκθεσης στο Βατικανό περί των Ι. Μονών και Ι. Προσκυνημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και την έναρξη συνεργασίας με αξιόπιστα ελληνικά τουριστικά γραφεία, τα οποία είναι συνεργαζόμενα και προτεινόμενα από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Η συνάντηση με τον Ρωμαιοκαθολικό Οργανισμό Τουρισμού ο οποίος διακινεί περίπου 20 εκατ. περιηγητές, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Βατικανό, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Monseigneur Liberio Prof. Dott. Andreatta και συνεργατών του, καθώς και αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο. «Πρέπει άμεσα να επενδύσουμε και στον θρησκευτικό τουρισμό προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Monseigneur Liberio Andreatta, επισημαίνοντας την ανάγκη μελέτης σειράς πρωτοβουλιών, ώστε να διοργανωθούν προσκυνηματικά ταξίδια προς τη χώρα, ενώ παρουσίασε στην Αντιπροσωπεία την υπεύθυνη του τομέα Ελλάδας.
Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν επίσης από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και τον Ειδικό Επιστημονικό Συνεργάτη, του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Χρήστο Πετρέα. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού Travel Plan κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, ο προϊστάμενος της Ορθοδόξου Κοινότητας στη Ρώμη Αρχιμανδρίτης Συμεών Κάτσινας και ο πρώην Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ρώμη κ. Νέστορας Βαρβαρέσσος.
Κατά τη δίωρη συνάντηση ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημέρωσε αρχικά για το έργο του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας και για τις προτάσεις συνεργασίας με τον Ρωμαιοκαθολικό Οργανισμό, οι οποίες είχαν κατατεθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2013, οπότε ανέλαβε τη διοίκηση ο Monseigneur Liberio Andreatta. Από την πλευρά του ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος και υπεύθυνος του Θρησκευτικού Τουρισμού της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, για περισσότερα από 20 χρόνια, παρουσίασε το έργο του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι απασχολεί περίπου 250 άτομα και το 2014 γιορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας του.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk