Για κλοπή διαμαντιού συνελήφθη η πρώην σύζυγος Ριμπολόβλεφ

Η Έλενα Ριμπολόβλεβα πρώην σύζυγος του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ συνελήφθη σήμερα στην Κύπρο μετά από ένταλμα που είχαν εκδώσει οι δικαστικές αρχές του νησιού.

Το ένταλμα εκκρεμούσε σε βάρος της για την κλοπή διαμαντιού ανεκτίμητης αξίας. Πολλοί μιλούν για ένα διαμάντι αξίας 13,5 εκατ. ευρώ, άλλοι όμως ανεβάζουν την αξία του στα 50 εκατ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο διαμάντι είναι περιουσιακό στοιχείο των θυγατέρων της Εκατερίνα 24 και Άννας 13 ετών.

Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο μεταξύ του δικηγορικού γραφείου το οποίο διαχειρίζεται το εμπίστευμα των κοριτσιών και της πρώην συζύγου του ρώσου εκατομμυριούχου.

Πρόκειται για το γραφείο Bolton Trustees Limited με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και της Ελένα η οποία διακρίνεται για τον σκληρό χαρακτήρα της.

Το εμπίστευμα έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγα χρόνια για να διασφαλισθεί η περιουσία των δύο θυγατέρων. Η Ελένα όπως υποστηρίζουν νομικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι στην Κύπρο με την κίνηση της αυτή –την κλοπή δηλαδή και κατακράτηση του ανεκτίμητης αξίας αντικείμενο- έχει κινηθεί σε βάρος των συμφερόντων των θυγατέρων της.

Να σημειώσουμε ότι η 24χρονη Εκατερίνα εδώ και δέκα περίπου μήνες είναι επίσημα η ιδιοκτήτρια του πανέμορφου νησιού Σκορπιός.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Εκατερίνα και η Άννα πριν λίγες μέρες βρίσκονταν με τον πατέρα τους για διακοπές στις ελβετικές Άλπεις.

Πολλοί αναρωτιούνται αν ο ίδιος ο Ριμπολόβλεφ –ο οποίος δεν εμπλέκεται στο συγκεκριμένο επεισόδιο θα εκδώσει ανακοινωθέν. Αναμένεται συνέχεια μιας άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που μοιάζει με εντυπωσιακή κινηματογραφική ιστορία

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Γραπτό Ανακοινωθέν

Κατόπιν υποβολής παραπόνου, η Elena Rybolovleva συνελήφθη σήμερα από τις αστυνομικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την άφιξη της τελευταίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το εν λόγω παράπονο υπεβλήθη εκ μέρους των επιτρόπων του Εμπιστεύματος «Domus Trust», το οποίο αποτελεί Κυπριακό Διεθνές Εμπίστευμα. Το εν λόγω παράπονο σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την κλοπή περιουσιακού στοιχείου του εμπιστεύματος (ένα σπάνιο αντικείμενο εξαιρετικά μεγάλης αξίας) από την Elena Rybolovleva.

Σημειώνεται πως επίτροπος Κυπριακού Διεθνούς Εμπιστεύματος έχει νομικό καθήκον και υποχρέωση όπως διατηρεί και προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του εμπιστεύματος. Για σκοπούς εκπλήρωσης των καθηκόντων πίστεως του επιβάλλεται όπως ο επίτροπος λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του τίτλου και της νόμιμης ιδιοκτησίας των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε σύμφωνα με τον εφαρμοστέο νόμο.

Εντός των πλαισίων αυτών και στη βάση των εφαρμοστέων νόμων, έχουμε νομική υποχρέωση και οφείλουμε, ως επίτροποι, όπως λάβουμε όλα τα αναγκαία διαβήματα με σκοπό την προστασία των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος.

Είναι απόλυτα σημαντικό για την Κυπριακή Δημοκρατία, ως διεθνές οικονομικό κέντρο, όπως προστατεύσει τις εταιρείες και τα εμπιστεύματα τα οποία έχουν υποδείξει εμπιστοσύνη στην οικονομία της ως επίσης και στο χρηματοοικονομικό και νομικό σύστημα της.

Ουδεμία πρόθεση υπάρχει από μέρους μας όπως προβούμε σε οιαδήποτε σχόλια επί της ουσίας του παραπόνου που υπεβλήθη στις αστυνομικές αρχές, παρά μόνο όπως αναφέρουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο Κυπριακό νομικό σύστημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk