Ένα SMS για τον εμβολιασμό των παιδιών στον κόσμο

Με ένα μήνυμα από το κινητό μας τηλέφωνο μας καλούν η UNICEF και ο Ολυμπιακός από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 22.00, να λάβουμε μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία της Οργάνωσης με τίτλο «100% Campaign» που αφορά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών στον κόσμο. Αφορμή αποτελεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας της ομάδας του Ολυμπιακού με την Manchester United, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, η συνεργασία όμως των δύο πλευρών δεν σταματά εκεί. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η συγκέντρωση 2 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, ποσό που ισοδυναμεί με τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Ολυμπιακός φέρει στη φανέλα του το λογότυπο της UNICEF.
Κάθε χρόνο πεθαίνουν σε όλο τον κοσμο 1,5 εκατ. παιδιά από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί με τον εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ένα παιδί κάθε 20 δευτερόλεπτα. «Τα παιδιά έχουν δικαιώματα και εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί τους. Η μεγαλύτερη υποχρέωσή μας είναι να φροντίσουμε σε ολόκληρο τον πλανήτη να ζουν και να μεγαλώνουν με υγεία και ασφάλεια. Για αυτό πρέπει να δηλώνουμε «παρών» και να στηρίζουμε προσπάθειες όπως είναι αυτές που καταβάλλει η UNICEF. Ο Ολυμπιακός είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Διοίκηση, παίκτες και φίλαθλοι είμαστε δίπλα στη UNICEF με κάθε τρόπο. Για αυτό στέλνουμε όλοι SMS για τα παιδιά. Η αποστολή ενός τουλάχιστον μηνύματος μπορεί να σώσει τουλάχιστον μια παιδική ζωή!» δήλωσε ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο Χιμένεθ.
Η διαδικασίας είναι απλή. Γράφοντας τη λέξη ΠΑΙΔΙ και στέλνοντας ένα SMS στο «54234» προστίθεται ένα ευρώ στον κουμπαρά της UNICEF. Το κόστος του SMS είναι 1 ευρώ + ΦΠΑ. Με την ευκαιρία αυτής της πρωτοβουλίας, ο ποδοσφαιριστής Ανδρέας Σάμαρης είπε: «Όλοι στον Ολυμπιακό αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία αλλά και την ιστορία μας. Για αυτό επιλέξαμε να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στη UNICEF. Να συστρατευτούμε στη μεγάλη προσπάθεια για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο βοηθούμε και εμείς χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι σημαντικό όλοι να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Ένα SMS μπορεί να σώσει ένα παιδί. Ας στείλουμε περισσότερα!».

Η εκστρατεία διεξάγεται μετά τη σχετική άδεια του Υφυπουργού Εργασίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk