Εμμένει η τρόικα στην πώληση φαρμάκων από σούπερ μάρκετ

Μερική απελευθέρωση των τιμών των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για δοκιμαστική περίοδο προκειμένου να αξιολογηθεί το μέτρο, τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν απάντησαν αν η πρόταση γίνεται δεκτή, επέμειναν όμως για πώληση των φαρμάκων αυτών και από τα σούπερ-μάρκετ.

Μερική απελευθέρωση των τιμών των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για δοκιμαστική περίοδο προκειμένου να αξιολογηθεί το μέτρο, τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Η πρόταση που διατυπώθηκε από την πλευρά του υπουργείου Υγείας προβλέπει συγκεκριμένα ότι τα φαρμακεία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκπτώσεις στις τιμές της συγκεκριμένης κατηγορίας φαρμάκων, όπως έχουν διαμορφωθεί με το ισχύον δελτίο τιμών, όχι όμως και αυξήσεις.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Υγείας, η δυνατότητα των φαρμακείων να κάνουν εκπτώσεις θεσμοθετήθηκε ήδη πριν από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την πλευρά των δανειστών παρέμεινε η πρόταση για πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και από τα σούπερ μάρκετ, ενώ δεν υπήρξε απάντηση ως προς το αν η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας γίνεται δεκτή.

Τα θέματα θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση της τρόικα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη.

Το δεύτερο θέμα σε σχέση με την αγορά φαρμάκου που συζητήθηκε στην συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης αφορά το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Η πρόταση του υπουργείου αφορά συγκεκριμένα την άρση των εμποδίων που υφίστανται σήμερα για τη διεύρυνση του ωραρίου κατά τις έξι ημέρες της εβδομάδας.

Οι αλλαγές στην αγορά φαρμάκων περιλαμβάνονται στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για ενίσχυση του ανταγωνισμού και συγκράτηση των τιμών.

Η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την υιοθέτηση του συνόλου των προτάσεων, «με καλά τεκμηριωμένες εξαιρέσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk