Καμμένος-Κύπρος:Η διακήρυξη οδηγεί σε απαράδεκτη συνομοσπονδία

Την αντίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Κοινή Διακήρυξη για το Κυπριακό εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος σε επίσκεψή του στην Κύπρο, λέγοντας πως «είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του». Η διακήρυξη, υποστήριξε, «οδηγεί σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείριση και με την Τουρκία των αποθεμάτων του φυσικού αερίου».

Την αντίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Κοινή Διακήρυξη για το Κυπριακό εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος σε επίσκεψή του στην Κύπρο, λέγοντας πως «είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του».

Η διακήρυξη, υποστήριξε, «οδηγεί σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείριση και με την Τουρκία των αποθεμάτων του φυσικού αερίου». «Με την Κοινή Διακήρυξη, δεν διασφαλίζεται η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα μόρφωμα συνεταιρικά με τους κατακτητές του νησιού» τόνισε.

«Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν τα έθνη παίρνουν αποφάσεις, είναι αποφάσεις που δεν γυρνούν πίσω» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στη διήμερη επίσκεψή του, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ο Π.Καμμένος είχε επαφές με κόμματα και προσωπικότητες του νησιού που διαφωνούν με την Κοινή Διακήρυξη. Ανάμεσα στους συνομιλητές του ήταν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος Λιλλήκας και ο Βάσος Λυσσαρίδης.

Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ ζήτησαν να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, «για να συμφωνήσουμε σε μία κοινή εθνική γραμμή τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», αλλά, όπως είπε, «δυστυχώς, το αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι οι ΑΝΕΛ, «σε συνεργασία με τα κόμματα και εκείνες τις προσωπικότητες της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, που λένε «‘όχι» στην Κοινή Διακήρυξη, θα επιτελέσουμε την εθνική μας υποχρέωση να διαμορφώσουμε την εθνική μας θέση».

Μαζί με την αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ που τον συνόδευε, επισκέφθηκε τη διαχωριστική γραμμή στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλάς και τα Φυλακισμένα Μνήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk