Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη

ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ)

Για το κέικ

3 αβγά και 3 ασπράδια

60 γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

150 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη της φόρμας

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 50%-55% περιεκτικότητα σε κακάο

80 γρ. φρουκτόζη

200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia, με χαμηλά λιπαρά

130 γρ. μαλακό αλεύρι

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 50%-55% περιεκτικότητα σε κακάο

130 ml κρέμα γάλακτος,

1 κ.γ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το αλάτι, τα χτυπάμε ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα 3 αβγά με τη φρουκτόζη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ομογενοποιούμε το μείγμα και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και τη σοκολάτα στο μείγμα, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Επικάλυψη: Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα με το μέλι, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με μια μαρίζ, αφήνουμε να χλιάνει και καλύπτουμε το κέικ.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk