Ο τυχερός… πρωθυπουργός

Για ποιο λόγο νομίζετε ότι αισθάνεται… τυχερός ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς; Επειδή έχει υπουργό Οικονομικών τον κ. Ι. Στουρνάρα!

Ο τυχερός… πρωθυπουργός | tovima.gr
Για ποιο λόγο νομίζετε ότι αισθάνεται… τυχερός ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς; Επειδή έχει υπουργό Οικονομικών τον κ. Ι. Στουρνάρα! Το είπε ο ίδιος, και μάλιστα υπερηφάνως, έχοντας δίπλα του τον σύμβουλό του κ. Στ. Παπασταύρου, προς τους πρέσβεις των χωρών του G20. Και αφού το είπε στους πρέσβεις που αντιπροσωπεύουν τις 20 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, ο Πρωθυπουργός σκέφτηκε ότι πρέπει να το μάθει και ο κ. Στουρνάρας για το πόσο τυχερός αισθάνεται που τον έχει στην κυβέρνηση και μάλιστα ως υπουργό Οικονομικών. Μου είπαν ότι του τηλεφώνησε και του είπε: «Γιάννη» (ή κάπως έτσι) «να ξέρεις τι λέω εγώ για σένα με κάθε ευκαιρία».
***
Δεν γνωρίζω αν και ο υπουργός Οικονομικών αισθάνεται το ίδιο τυχερός που βρίσκεται στη συγκυβέρνηση και που έχει Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, αλλά εκείνο που έμαθα είναι ότι το τελευταίο διάστημα προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Εurogroup της 10ης Μαρτίου θεωρώντας ότι απ’ αυτό θα κριθούν πολλά. Ορισμένοι μάλιστα παίρνοντας ως ορόσημο τη συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρούν και αυτοί με τη σειρά τους ότι ίσως να είναι και το τελευταίο Εurogroup του κ. Στουρνάρα ως υπουργού των Οικονομικών. Οταν όμως ο ίδιος ερωτάται αν και πότε θα μετακομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, απαντά ότι δεν γνωρίζει εάν θα γίνει κάτι τέτοιο.
***
Ούτε γνωρίζει, τουλάχιστον όπως λέει ο ίδιος, εάν ο κ. Γ. Προβόπουλος θα συνεχίσει με μία δεύτερη θητεία ή θα αποχωρήσει από τη διοίκηση της Τράπεζας: «Θα τα δούμε όλα αυτά στο τέλος Μαρτίου», είναι η συνήθης απάντηση που δίνει ο κ. Στουρνάρας αλλά και σ’ αυτό δεν είναι βέβαιος, αφού προσθέτει ότι «μπορεί να γίνει η αλλαγή στη διοίκηση της Τραπέζης και μετά τις ευρωεκλογές». Τι σημαίνει αυτό; Για να λέει τέτοια πράγματα ο κ. Στουρνάρας, λέτε να αλλάζουν τα οικονομικά αντικρίσματα και ο Σαμαράς τώρα να άλλαξε γνώμη και να τον θέλει να παραμείνει στη θέση του;

Υπεράνω υποψίας
Υπάρχει μαθαίνω μία ΜΚΟ (από τις πολλές αμαρτωλές που έχουν αποκαλυφθεί) που δεν είναι σαν τις άλλες. Και ξέρετε γιατί; Επειδή έχει αναλάβει κάποια μεγαλόπνοα έργα (ας πούμε αναδάσωση… ζούγκλας) σε υπερπόντια χώρα, τα οποία βεβαίως έχουν χρηματοδοτήσει οι έλληνες φορολογούμενοι. Τώρα θα πείτε χαρά στο πράγμα, αφού έχουν εντοπιστεί ΜΚΟ για την ανάπτυξη της δημοκρατίας και του αρχαίου δράματος στο θέατρο Βουκουρεστίου ή την κατασκευή χοιροτροφείου στο χωριό… Ναντασέλου της Ρουμανίας, το έργο στην υπερπόντια χώρα μάς μάρανε; Τι το ειδικό έχει, λοιπόν, η συγκεκριμένη ΜΚΟ και παρουσιάζει τόσο ενδιαφέρον – πολιτικό, κοινωνικό ακόμα και… θρησκευτικό; Μήπως (λέω εγώ) είναι αυτοί που κρύβονται από πίσω και θεωρούνται άτομα υπεράνω υποψίας;

Μια ενδεκάδα για τον Αρη
Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά ολόκληρη… ενδεκάδα έχει εγκατασταθεί ήδη στο γραφείο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου. Ως επικοινωνιολόγος και ο ίδιος, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δίνει μεγάλη σημασία στην επικοινωνία και για τον λόγο αυτό πρώτα απ’ όλα έστησε την επικοινωνιακή του ομάδα, στην οποία εντάχθηκαν οι δημοσιογράφοι κ.κ. Γ. Παπουτσάνης και Ν. Ελευθερόγλου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επί Καραμανλή, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη του γραφείου Τύπου.
***
Το κομμάτι των social media ανέλαβε ο κ. Π. Αρκουμανέας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΕΤΟΑΑ) του Δήμου Αθηναίων και πρώην συνεργάτης του κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Νέοι συνεργάτες στο κομμάτι της επικοινωνίας εντάχθηκαν στην επιτελική ομάδα του Αρη Σπηλιωτόπουλου οι κ.κ. Ευτ. Βαρδουλάκης, σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας, στρατηγικής και πολιτικών ερευνών, Ακης Γεωργακέλλος, που προστέθηκαν στους παλαιότερους κ.κ. Ιάκωβο Αρμάο και Γ. Μαυρογένη. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στην ομάδα θα ενταχθεί και ο εκ Θεσσαλονίκης κ. Περ. Πηλίδης, που σχεδίασε το νέο έμβλημα της ΝΔ και είχε συνεργαστεί με τον Αρη, όταν ήταν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Στον τομέα του κομματικού σχεδιασμού επικεφαλής τέθηκε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Αθ. Κοτταράς και συμμετέχουν οι κ.κ. Γ. Καραγιάννης, Ελ. Μπούλιας, Καίτη Ρηνάκη, Χρήστος Ρηγόπουλος, ενώ ως νομικοί σύμβουλοι ανέλαβαν δράση η κυρία Νίκη Γκοτσοπούλου, πρώην γενική γραμματέας υπουργείου Παιδείας, και ο κ. Χρ. Λαζαρόπουλος.
***
Ρώτησα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη ποιον από τους δύο γαλάζιους υποψηφίους στον Δήμο Αθηναίων θα στηρίξει. Τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο ή τον κ. Ν. Κακλαμάνη; Και ξέρετε τι μου απάντησε; «Κανέναν από τους δύο». Τα ξανασκέφτεται όμως ο υπουργός και λέει: «Δηλαδή, θα στηρίξω αυτόν που θα παραιτηθεί πρώτος από το βουλευτικό του αξίωμα κι ας είναι και… αντάρτης». Και πάλι το ξανασκέφτεται και λέει: «Μα τι λέω; Εγώ ψηφίζω στην Κηφισιά και θα στηρίξω την υποψηφιότητα του γαλάζιου κ. Νίκου Χιωτάκη». Αντε να βγάλεις άκρη.
***
Την πρώτη του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση για τη διεκδίκηση του Δήμου της Λάρισας πραγματοποιεί στο Ωδείο (που δύσκολα γεμίζει) τη Δευτέρα 10 Μαρτίου ο πρώην υπουργός κ. Εκτ. Νασιώκας. Ηδη την υποψηφιότητά του στηρίζουν εγγράφως 62 προσωπικότητες των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, ανάμεσα στους οποίους και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πρόεδρος των ΤΕΙ, αλλά και ο εκπρόσωπος των 58, καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Αχ. Γραβάνης.
Καλλιτέχνης και υποψήφιος


Τελικά, με τα πολλά, ο κ. Αλ. Τσίπρας φαίνεται ότι θα τα καταφέρει και θα έχει έναν εκπρόσωπο της τέχνης ως υποψήφιο περιφερειάρχη. Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδόν πείσει (με στενό μαρκάρισμα) τον σκηνοθέτη κ. Θέμη Μουμουλίδη να διεκδικήσει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά το φιάσκο και την ανάκληση της στήριξης στον κ. Θ. Καρυπίδη, ο οποίος υπενθυμίζω ότι θα είναι υποψήφιος και μέχρι την τελευταία στιγμή είχε την έγκριση των κομματικών οργανώσεων. Ο καλλιτέχνης από την πλευρά του (ο οποίος προσφάτως σκηνοθέτησε την επιτυχημένη παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου»), το βλέπει θετικά, αλλά έχει θέσει μία βασική προϋπόθεση: να έχει τη στήριξη των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και να μην ακούσει το όνομά του να γίνεται στοιχείο αντιπαράθεσης μεταξύ συνιστωσών, ρευμάτων, τάσεων κ.λπ.
Η δήλωση δεν μετράει…


Το αλίευσα από τον «Ριζοσπάστη» και σας το μεταφέρω. Αυτός ο συνδικαλιστής του υπουργείου Περιβάλλοντος που εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων ήταν για χρόνια, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο, συνδικαλιστής του ΠαΣοΚ. Ελα όμως που η εφημερίδα του ΚΚΕ αναγνωρίζει ότι εν ο λόγω συνδικαλιστής είχε κάνει και δήλωση εκλογικής στήριξης προς το ΚΚΕ στις τελευταίες αρχαιρεσίες με την Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα, του κόμματος. Αλλά αυτό δεν μετράει, αφού ο συνδικαλιστής, κατά το ΚΚΕ, παραμένει συνδικαλιστής του ΠαΣοΚ. Και ξέρεται γιατί; Επειδή έκανε μόνον… μία φορά «και τίποτα περισσότερο» δήλωση στήριξης προς το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Η σιγή της Ρένας για το Κυπριακό
Πέρασε απαρατήρητο ή μου φαίνεται ότι οι τόνοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό είναι εξαιρετικά χαμηλοί; Με την εξαίρεση των πασοκογενών (Αλ. Μητρόπουλος κ.ά.) και του κ. Π. Λαφαζάνη, οι οποίοι απορρίπτουν το νέο σχέδιο «λύσης» και υποστήριξαν την άποψη σθεναρά στη συνεδρίαση της Γραμματείας την Παρασκευή, το κόμμα έχει περιοριστεί σε χλιαρές ανακοινώσεις.
***
Η αρμόδια τομεάρχης Εξωτερικών κυρία Ρένα Δούρου έκανε κάποια δήλωση και κατά βάση διαμαρτυρόταν επειδή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν την ενημέρωσε. Εκτοτε τηρεί εκκωφαντική σιγή για το θέμα.
***

Δεν φαντάζομαι ο κ. Λαφαζάνης να έχει καλύτερη ενημέρωση (αν και δεν αποκλείεται). Κατανοώ όμως ότι η κυρία Δούρου ως υποψήφια περιφερειάρχης αναζητεί θέσεις για πολύ πιο δύσκολα ζητήματα: σκουπίδια (θυμίζω: «Κερατέα»), διόδια και – φυσικά – τα λιμάνια του Αργοσαρωνικού, τα οποία μάς ενημέρωσε ότι δεν θα επιτρέψει να ξεπουληθούν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk