Ακαρπη η συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου με ΟΛΜΕ

Δεν βρέθηκε «κοινή οδός» στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) που έγινε μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών.
Παρότι από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν δυο προκηρύξεις θέσεων, οι εκπαιδευτικοί δεν ικανοποιήθηκαν και επιμένουν στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις γενικές τους συνελεύσεις.
Όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ «απαιτήσαμε να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες θεσμοθετήσεις και προκηρύξεις θέσεων».
Πάντως, ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ότι θα γίνουν δύο νέες προκηρύξεις θέσεων τις επόμενες ημέρες.
Η μία από αυτές θα αφορά 180 θέσεις για εκπαιδευτικούς που έχουν δεύτερα πτυχία (όλων των ειδικοτήτων). Η άλλη προκήρυξη θα αφορά 200 θέσεις για το υπουργείο Υγείας για εκπαιδευτικούς νοσηλευτικής και μαιευτικής.
Οι προκηρύξεις αυτές αναμένεται, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ότι τους υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας, ότι θα εγκριθούν εντός των ημερών από το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ αναφέρεται ότι «παρά το γεγονός ότι γίνεται ένα βήμα στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων του κλάδου όλη την προηγούμενη περίοδο, παραμένει σοβαρός ο κίνδυνος για απολύσεις πάνω από 200 εκπαιδευτικών».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk