Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ό,τι έπρεπε να γίνει επί κυβέρνησης Παπανδρέου, έπρεπε να γίνει πριν το πρώτο μνημόνιο»

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στον Βήμα fm για τις δηλώσεις Παπανδρέου, τους 58, τη ΔΗΜΑΡ και τις ευρωεκλογές

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις δηλώσεις Παπανδρέου, τους 58, τη ΔΗΜΑΡ και τις ευρωεκλογές.{{{ audio1 }}}

Για τις δηλώσεις Παπανδρέου

«Η άποψή μου ήταν και είναι, για να μην διώχνω τις ευθύνες από πάνω μου ή από οποιονδήποτε άλλον, διότι δεν ήμασταν μάλλον έτοιμοι, ότι τα όποια θέματα, είτε το 180 στη Βουλή είτε κάτι άλλο, έπρεπε να λυθούν πριν από το πρώτο μνημόνιο. Μπορούσε να έχει γίνει π.χ. δημοψήφισμα πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. Ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε πολύ μεγάλες ευθύνες που δεν αναλογούσαν ούτε στον ίδιο ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Πήραμε ευθύνες, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε τώρα σε έναν πολύ καλό δρόμο, με πολλές θυσίες και αυτό που πρέπει να δούμε αυτή τη στιγμή, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε και να πάμε στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανεργία.»

Για τις ευρωεκλογές και το ψηφοδέλτιο των 58

«Υπάρχει μια οργανωτική επιτροπή που και χθες, στη συνάντηση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των 58, πήγε πολύ καλά και σήμερα υπάρχει μια συνάντηση όλων όσων πάνε μαζί στη δημοκρατική συμπαράταξη για τις ευρωεκλογές και αυτοί θα έχουν τον κύριο λόγο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το ψηφοδέλτιο. Τα κόμματα έχουν τις δικές τους διαδικασίες και οι κινήσεις το ίδιο. Θα πάνε με σεβασμό ο ένας στον άλλο και με κοινά χαρακτηριστικά θα μπορέσουμε όλοι να φτιάξουμε το ψηφοδέλτιο χωρίς αποκλεισμούς, με όλες τις αποχρώσεις και ένα κίνητρο: να βάλουμε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και σ’ αυτό δεν μπορεί κανείς να πει όχι.»

Για τη ΔΗΜΑΡ

«Είμαι από τους ανθρώπους που μέχρι και την τελευταία στιγμή θα λέω ότι από τη στιγμή που έγινε το κάλεσμα από τους 58 ή και νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ, από τότε που γεννήθηκε αυτή η ιδέα της Κεντροαριστεράς, σ’ αυτό το προσκλητήριο πρέπει να είμαστε όλοι και να δώσουμε το παρών. Δεν χωράνε λογικές ο καθένας να έχει το μικρό, δικό του μαγαζί. Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα, σ’ αυτή τη μεγάλη συνένωση, διότι, για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και σ’ αυτό που γίνεται και έχει σοβαρές πιθανότητες με την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης για τις ευρωεκλογές και θα έχει πάρα πολύ μέλλον, είναι κινήσεις, κόμματα και φορείς και συμμετέχει η πλειοψηφία του χώρου. Ό,τι υπάρχει στην Κεντροαριστερά αυτή τη στιγμή στη χώρα. Δυστυχώς, βλέπω τη ΔΗΜΑΡ για δικούς της λόγους να μη θέλει να συμμετάσχει σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια για την Κεντροαριστερά. Νομίζω ότι κάνει λάθος και η ηγεσία της πολύ σύντομα θα καταλάβει ότι θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις και να βρούμε όλα αυτά τα κοινά που μας ενώνουν.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk