Κουβέλης: Οσοι πιστεύουν ότι θα σκίσουν το Μνημόνιο, ας επιλέξουν δραχμή

«Εγώ δεν ψήφισα κανένα Μνημόνιο, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο, καλύτερα να επιλέξουν το plan B, την επιστροφή στη δραχμή», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Εγώ δεν ψήφισα κανένα Μνημόνιο, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο, καλύτερα να επιλέξουν το plan B, την επιστροφή στη δραχμή», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Κατά την επίσκεψη του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουβέλης

χαρακτήρισε λάθος την άποψη ότι δεν θα μας έδιωχναν από το ευρώ, διότι θα κατέρρεε η Ευρωζώνη και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας αναλαμβάνοντας την πατριωτική της ευθύνη, επειδή η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει ουσιαστικά και υπήρχε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει και τυπικά.

Για το κλίμα που επικρατεί σε βάρος της Ελλάδας ο κ. Κουβέλης είπε ενδεικτικά ότι από ευγένεια δεν τον βρίζουν στις συναντήσεις που κάνει στο εξωτερικό.

«Θα μου ήταν εύκολο να εκβιάσω με το 6,3%», αλλά δεν επέλεξα να ιππεύσω πάνω στο κύμα της αγανάκτησης, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού», σημείωσε ο κ. Κουβέλης και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, λέγοντας πως ένας από αυτούς ήταν και το φορολογικό, διότι άλλα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και άλλα έκανε.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος επισήμανε πως αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση, δεν θα μπορέσει ποτέ να το εξυπηρετήσει η χώρα μας. Γι’ αυτό είπε ότι χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση με στόχο να υπάρξει χρονική επιμήκυνση, μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω των ευρωομολόγων, και περικοπή μέρους του χρέους.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση από τη στήριξη του επιχειρείν», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και κάλεσε την κυβέρνηση πιέσει τις Τράπεζες να ανοίξουν τους κρουνούς χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για δε τα φορολογικά υπογράμμισε: «Έχω αρχίσει να έχω ανασφάλεια δικαίου βλέποντας τους φορολογικούς νόμους».

Ο κ. Κουβέλης δέχθηκε κριτική ότι η Αριστερά δεν αντιτάχθηκε όταν έπρεπε στη διόγκωση του δημόσιο τομέα και παραδέχθηκε ότι έχει και η Αριστερά τις ευθύνες της.

Ένας από τους παρευρισκόμενους, ποντιακής καταγωγής, επιτέθηκε στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, χαρακτήρισε «κατάπτυστες» τις απόψεις της και ζήτησε από τον κ. Κουβέλη να της «τραβήξει το αυτί». «Είμαι τουλάχιστον ίσος πατριώτης με σένα και η ΔΗΜΑΡ έχει την ίδια πατριωτική ευθύνη τουλάχιστον ίσα με σένα», του απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk