Σ. Κεδίκογλου: Θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις, για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μίλησε στον Βήμα fm για τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις ΜΚΟ και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις ΜΚΟ και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.{{{ audio1 }}}

Για τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τους «αντάρτες»

«Επιλέξαμε να μην ποδηγετήσουμε το κόμμα και τα στελέχη του. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ χρίσματος και υποστήριξης. Ότι δεν υπάρχουν πειθαρχικές συνέπειες για την όποια επιλογή. Από εκεί και πέρα, εάν ορισμένοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν την προσωπική τους επιλογή εν ονόματι μιας προσωπικής πρακτικής, όλα αυτά τα πράγματα θα κριθούν στην πορεία από τους πολίτες, οι οποίοι είναι ο φυσικός κριτής.

Φυσικά και εκφράζουμε την υποστήριξή μας, διότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά από εκεί και πέρα, το να επιβάλλουμε με το ζόρι την κομματική επιλογή, είναι κάτι που το απαρνηθήκαμε και πιστεύουμε ότι θα εκτιμηθεί από τον κόσμο.»

Για το αν πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές οι υποψήφιοι

«Αυτό πρέπει να είναι προσωπική επιλογή. Έχουμε δει άλλωστε στο παρελθόν ότι ορισμένες φορές αυτό λειτούργησε πολύ θετικά υπέρ της υποψηφιότητας. Σε άλλες αδιάφορα και σε άλλες αρνητικά. Κάθε υποψήφιος παίρνει τις αποφάσεις του, εκτίθεται στο φυσικό του κριτή, στους πολίτες και εκείνοι βγάζουν το αποτέλεσμα.»

Για τις ΜΚΟ και τις χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΞ

«Η κυβέρνηση αυτή έκανε αυτό που έπρεπε και όταν έπρεπε. Σας θυμίζω ότι το Σεπτέμβριο του 2012 ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση στις ΜΚΟ και να γίνει κοσκίνισμά τους. Ήταν μόλις ουσιαστικά είχαμε αναλάβει, τέλη Ιουνίου του 2012, και ο πρώτος μήνας ήταν μάλλον δραματικές οι εξελίξεις, διότι η πρώτη σύνοδος κορυφής ήταν δύσκολη και έπρεπε να εξασφαλίσουμε την παραμονή της χώρας στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Αμέσως μετά, στο δεύτερο μήνα ουσιαστικά της διακυβέρνησής μας, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να κοσκινιστούν οι ΜΚΟ.»

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

«Δεν είναι αρνητικό το κλίμα από τις Βρυξέλλες. Είδατε και από τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και Ρεν ότι αναγνωρίζεται η πρόοδος. Νομίζω ότι γνωρίζετε πως έχουμε δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτή τη δέσμευση αρκεί για να κλείσουμε τη συμφωνία. Πάμε για ένα πολύ μεγάλο βαθμό και σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να υπάρχουν εφαρμογές πάνω στην ελληνική πραγματικότητα.

Η εικόνα της αγοράς και η ψυχολογία, από τη στιγμή που θα επικυρωθεί ότι πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, θα αλλάξει. Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω ότι όταν έρχεται η τρόικα, είναι αρνητικό. Όταν δεν έρχεται, είναι πάλι αρνητικό. Κάτι θα πρέπει να αποδεχθούμε. Είναι μια διαβούλευση που φτάνει στην ολοκλήρωσή της και είναι η τελευταία μεγάλη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεν αλλάζει τα δεδομένα. Όλο αυτό το διάστημα υπήρχε διαβούλευση σε εξέλιξη.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk