Στο Παρίσι η γερμανική κυβέρνηση για κοινό «υπουργικό συμβούλιο»

Η ασφάλεια στην Αφρική, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η προστασία δεδομένων και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας αργότερα σήμερα στο Παρίσι. Είναι το πρώτο από τα κοινά «υπουργικά συμβούλια» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων που γίνεται μετά την άνοδο των Σοσιαλδημοκρατών στη γερμανική κυβέρνηση, οι οποίοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή γάλλου προέδρου.

Η ασφάλεια στην Αφρική, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η προστασία δεδομένων και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας αργότερα σήμερα στο Παρίσι.

Είναι το πρώτο από τα κοινά «υπουργικά συμβούλια» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων που γίνεται μετά την άνοδο των Σοσιαλδημοκρατών στη γερμανική κυβέρνηση, οι οποίοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή γάλλου προέδρου.

Μέρκελ και Ολάντ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνάντηση.

Λίγες σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται, αλλά η Μέρκελ και ο Ολάντ πρόκειται να επιβεβαιώσουν την ανάπτυξη στο Μαλί 250 στρατιωτών μιας γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας.

Η Γερμανία έχει 170 στρατιώτες στο Μαλί, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετέχουν σε αποστολή της ΕΕ για την εκπαίδευση του στρατού της αφρικανικής αυτής χώρας, ενώ 2.500 γάλλοι στρατιώτες βρίσκονταν ακόμα στο Μαλί στις αρχές του 2014.

Οι στρατιώτες της γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση του στρατού του Μαλί και όχι για να συμμετάσχουν σε μάχες.

Η Μέρκελ, ο Ολάντ και οι υπουργοί τους θα συζητήσουν επίσης για τη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της ενεργειακής έρευνας, για τη δημοσιονομική πολιτική και την ασφάλεια δεδομένων.

Η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να εκφωνήσει λόγο στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Παρίσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk